RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Den hemmelige hagen» har gått fra å være barnebokklassiker til å bli en verden i et dataspill. Heidi Ruud Ellingsen spiller hovedrollen.
«Den hemmelige hagen» har gått fra å være barnebokklassiker til å bli en verden i et dataspill. Heidi Ruud Ellingsen spiller hovedrollen. Foto: Foto: L-P Lorentz/Det norske teatret

Heidi Ruud Ellingsen i Den hemmelige hagen

Det norske teatret slår på stortromma og satser på heftig på ungdomsdramatikk med «Den hemmelige hagen» og Heidi Ruud Ellingsen i hovedrollen.

SENTRUM: Stykket er basert på Frances Hodgson Burnetts barnebokklassiker, som ble utgitt i 1909. Den er nydramatisert av Line Grünfeldt. Forestillingen beskrives som visuelt storslagen og gatesmart.

Digital verden

Det kreative teamet løfter den organiske hagen over til den digitale verden med spillmusikk, ispedd lydspor med gamle klassikere med blant annet RnB, rap, rock og hip hop.

Regissør er Erik Ulfsby har lånt form, musikk og karakter fra dataspillene og bruker denne estetikken og formen til å skape et suggererende teaterunivers på teatrets hovedscene.

Twitter

Forestillingen har heftige kostymer og hovedrolleinnehaver og St. Hanshaugenbeboer, Heidi Ruud Ellingsen, er blant annet kledd opp som en dataspillheltinne ala Lara Croft. Her møter vi også Audun Sandem, som er bosatt på Munkerud, i hans debut på en Oslo-scene.

På scenen står i tillegg Niklas Gundersen fra Bislett, som en høyst levende Twitter.

Andre sentrale skuespillere er Arlene Wilkes, Ingunn Øyen, Svein Roger Karlsen, Lars Funderud Johannessen, Sverre Solberg, Nina Woxholtt, Jon Eivind Gullord og Sigve Bøe.

Hemmelig og forbudt

Regi er ved den påtroppende teatersjefen Erik Ulfsby.

Historien er annerledes enn boka, men man vil likevel kjenne igjen barns kreativitet og trang til å utforske det hemmelige og forbudte, det som voksenverdenen vil stenge dem ute fra.

I et dataspill

Mary Lennox (Heidi Ruud Ellingsen) mister foreldrene i et jordskjelv i India. Hun blir sendt til slekten i England, men blir overlatt til seg selv. Hun logger seg inn på pc-en og det eneste tidsfordrivet er spillet «Hagen». Her treffer hun Gartneren, Colin, Dickon og sladrehanken Twitter. Hun må slåss mot spøkelser, vampyrer og mørke monstre for å nå det øverste nivået i spillet, som blir kalt «Den hemmelige hagen».

Dataspillets oppslukende fantasier og uforutsette logikk erstatter det overgrodde og hemmelighetsfulle villniset av en hage og slik blir den kjente historien satt inn i vår tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere