Heidi våger ikke håpe på reprise

VM-STJERNER: Heidi Weng fra Oslo-klubben BUL på pressekonferanse med Marit Bjørgen og de andre langrennsjentene.

VM-STJERNER: Heidi Weng fra Oslo-klubben BUL på pressekonferanse med Marit Bjørgen og de andre langrennsjentene. Foto: Terje Pedersen, ANB

Heidi Weng åpnet VM over alle forventninger, men tørr ikke tro på mer medaljejubel tirsdag.

VAL DI FIEMME: Enebakk-jenta, som går for BUL, tok overraskende bronse på lørdagens fellesstart med skibytte i Val di Fiemme. Med hele familien på plass i VM-byen, ble naturligvis medaljeløpet og alt sirkuset som fulgte i kjølvannet en helt spesiell opplevelse.

Etter løpet ville alle ha en bit av 21-åringen.

Timene som har gått siden bronseløpet har Weng brukt til å nullstille seg - og nå føler hun seg klar for en ny kraftanstrengelse i VM-løypene i Cavalese. Tirsdag er det klart for 10 kilometer skøyting, en distanse som fort kan ende med mer norsk dominans.

SE BILDESERIE AV HEIDI WENG I VAL DI FIEMME

Weng tør imidlertid ikke håpe på en ny opplevelse a la den på fellesstarten.

– Jeg setter meg alltid store mål, men denne distansen er ikke min favoritt. Jeg skal uansett prøve så godt jeg kan, sier hun til Østlandets Blad.

Fornøyd med topp 10

Weng bruker generalprøven i Davos som utgangspunkt for sin egen målsetting. Sist søndag ble det nemlig gått nettopp 10 kilometer skøyting i den sveitiske alpebyen - og Weng endte til slutt som nummer ni.

– Skulle jeg klare noe tilsvarende eller kanskje enda litt høyere i et VM, hadde det vært fantastisk, smiler 21-åringen - som aldri har vært bedre enn nummer ni på morgendagens VM-distanse.

I Davos var hun 41 sekunder bak vinner Therese Johaug i mål. Det er på ingen måte avskrekkende.

– Har du merket noe til at forventningene til deg øker som følge av bronsemedaljen på fellesstarten?

– Nei, det synes jeg ikke, sier Weng.

Gleder seg til tremila

BUL-jenta kan også gå til morgendagens renn i trygg forvisning om at presset på ingen måte hviler på hennes skuldrer. Andre må ta den støyten. Selv lanserte hun Marit Bjørgen, Therese Johaug og Justyna Kowalzcyk som de heteste gullkandidatene på dagens pressetreff, men ikke lenge etterpå kom beskjeden om at sistnevnte velger å stå over distansen.

Kowalzcyk opplyser på sin hjemmeside at hun ønsker å spare krefter til lørdagens avsluttende tremil i klassisk stil.

Nettopp den distansen gleder også Heidi Weng seg litt ekstra til.

– 30-kilometeren er nok den av de gjenværende individuelle distansene jeg har størst forventninger til, sier 21-åringen - vel vitende om at det skal gås fellesstart. At BUL-løperen er flink til å henge i ryggen på sine rivaler, beviste hun til fulle lørdag.

VM-livet

Livet som VM-debutant handler samtidig om mer enn bare trening, forberedelser, medaljeseremonier og konkurranser. På utøverhotellet Olimpionico utenfor Cavalese skal det slås i hjel mange timer mellom slagene.

På spørsmål om hvordan den oppgaven løses, svarer Weng:

– Jeg sover mye, og i tillegg blir det litt brettspill, TV og filmer.

Det sportslige står imidlertid i høysetet, og fortsatt gjenstår det tre konkurranser. Torsdag er det duket for stafett i Cavalese, og det r Weng etter alle solemerker et sikkert kort på det norske laget.

Med andre ord kan det bli mye å glede seg til også i dagene som kommer for VM-debutanten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.