RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekebergbeboer Heine Totland skal nå lære seg å spille gitar skikkelig, så han kan gjøre rollen som Buddy Holly.
Ekebergbeboer Heine Totland skal nå lære seg å spille gitar skikkelig, så han kan gjøre rollen som Buddy Holly. Foto: Foto: Michael Lander

Heine som Buddy Holly

Heine Totland har fått hovedrollen i Buddy Holly the musical, som settes opp på Folketeateret til høsten.

EKEBERG: Musikalen om rockelegenden ble første gang satt opp i Londons West og er sett av over 20 millioner mennesker over hele verden. Premièren her i Norge blir 22. september. 

– Jeg gleder meg!

– Å få gjøre rollen som Buddy Holly er fantastisk! sier en opprømt Heine Totland.

– Buddy er en legende. Han er idolet til mine idoler; Beatles, Bruce Springsteen, Elvis Costello, Beach Boys. Å få tolke ham på scenen er en kjempeutfordring. Jeg gleder meg! Og nå må jeg endelig lære meg å spille gitar skikkelig!

Gått sine egne veier

– Vi er glade og stolte over å ha fått denne musikalsuksessen til Oslo og Heine i rollen som Buddy Holly, sier norsk produsent Ola. A Neegaard.

– Han passer utrolig godt i rollen! Heine har gått sine egne veier og gjør det han har lyst til, som Buddy gjorde. Musikken og stilen kler ham også perfekt! Publikum kan se frem til en kveld med rock 'n' roll og en fantastisk historie i en musikal som aldri før har vært vist på en norsk scene.

Heine Totland bor på Ekeberg med kona Silje Nergaard. Sist så vi ham på musikalscenen i Mamma Mia, men han har også spilt i Chess. I tillegg har han gitt ut egne album og er en travel artist som reiser Norge rundt for å opptre.

Forandret popmusikken

Musikalen er historien om det korte livet til en av rock 'n'' roll-historiens mest betydningsfulle artister - Charles Hardin «Buddy» Holly. For 50 år siden forandret unge Buddy populærmusikken. I løpet av tre hektiske år gikk han fra å være en ukjent tenåring til å bli en av sin tids store idoler, før han døde brått i en tragisk flyulykke i 1959. I sin korte karriere skapte han listetopper og udødelige klassikere som Peggy Sue, That'll be the day, Oh boy, Rave on og Heartbeat.

Produksjonsselskapet er i gang med å lete etter de øvrige medvirkende og det vil i løpet av kort tid avholdes audition.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere