RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hekta på katter

Når man først begynner å interessere seg for katter, blir man helt hekta, sier Eva Dahl Eide fra Ljan. Hun er en av de mange som sist helg hentet heder i Ekeberghallen for kattene sine.

Ekeberg: Omkring 1000 katter med tilhørende eiere og familier + mange skuelystne var lørdag og søndag i Ekeberghallen da det ble arrangert nordisk katteutstilling - den 124. i rekken til Norsk Rasekatt klubb som ble stiftet så tidlig som i 1938.

Katter og tilbehør

På katteutstilling er selvfølgelig kattene selv i det sterkeste fokus, men også utstyrs- og fór-leverandører benytter anledning til å fremby sine varer. Og selvfølgelig var de mange katteklubbene representert på stands.

Det som man kanskje ikke hadde ventet å finne på en katteutstilling, var hunder. Men også slike firebentet var der. Det ble nemlig demonstrert hvordan førerhunder for blinde blir lært opp og hvordan de skal hjelpe sin ikke-seende venn.

Flotte katter

Dommerne - både fra inn- og utland - hadde vanskelige oppgaver. For det er strenge kriterier for hvordan hver enkelt rase skal se ut, og så er det å vurdere dette opp mot både hver enkelt katt og konkurrenter. Det var tydeligvis mange som var "etter boka" for i flere tilfeller brukte dommerne lang tid på å bestemme seg.

Alltid hatt katt

Vi har alltid hatt katt, men det er først i det senere jeg har fått den store interessen for rasekatter og utstilling, sier Eva Dahl Eide fra Ljan. Hun er på utstilling med sin svenske skogskatt "Utblickens Zimson" på 11 måneder og den norskfødte "Grünerløkkas Tamsin" på 4 måneder. Begge stiller etter dommerens vurderinger med sløyfer på buret og gode bevis på at de er bestekatter i sine aldersgrupper. Sønnen Haakon på 9 år er med i Ekeberghallen. Det ble nok lang dag, men gøy da familiens katter ble premiert.

Dette skulle nok datteren min Oda Sofie også gjerne vært med på, men hun måtte prioritere håndballen i dag, sier Ljans-damen.

Om dagen i Ekeberghallen ble lang, var Eva Dahl Eide forberedt på mer kattestell når hun kommer hjem. For der venter 5 kattunger på bare 2,5 uker.

Nå har jeg kommet så langt at det er snakk om oppdrett, sier hun.

For når man først får denne interesse, blir man helt hekta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere