*Nettavisen* Nyheter.

Hektet på hobbyen

Anne Vislie stiller ut på Bogstad Gård frem til 17. april. Foto: foto: KIRSTI HOVLAND

Unn deg en real vår-oppfriskning. Besøk Anne Vislies tekstilutstilling på Bogstad Gård denne helgen.

SØRKEDALEN: – Det er aldri for sent å starte på noe nytt, sier tekstilkunstner Anne Vislie, som ikke var helt ukjent med sying fra før. Søm av klær hadde hun drevet med og applikasjon fascinerte henne.

Fascinasjonen for applikasjon sammen med lysten til å sy bilder gjorde veien kort til mitt første kurs i lappesøm og quilting i 1998, sier Vislie.

Bratt læringskurve

– Det er lett å bli hekta på denne type hobby som har så mange muligheter i seg. Men jeg kjente fort at ferdige mønstre ikke var min greie og begynte derfor å lage egenkomponerte bilder, det som nå kalles artquilt, forteller hun.

Ved hjelp av bøker og kurs hadde hun hele tiden et ønske om å prøve ut nye muligheter.

–Det gir en egen glede å eksperimentere, mestre og etter hvert se hva ting kan utvikle seg til.

Det er lett å se at det har vært en bratt læringskurve når de ferdige arbeidene til utstillingen vises frem. Her er det stort spenn i både teknikker og motiver. Mange av stoffene har Vislie farget selv og trykket ulike mønster på. Det ligger synlig glede bak de ulike prosjektene, både i fargevalg og frodighet. Quiltingen kan nesten ligne på broderi på flere av arbeidene. Overføring av foto til stoff byr tydeligvis også på uante muligheter.

Aktiv

– Jeg liker å være aktiv i quiltemiljøet og er medlem i Tåsen Quiltelag, sier Anne, som er premiert i konkurranser både her hjemme og i USA.

– Og jeg har deltatt på flere vandreutstillinger der tepper blir sendt rundt på utstillinger i andre land. Det å være med i konkurranser gir inspirasjon og er en drivkraft til å gjøre noe ekstra, tenke og komme opp med nye ideer.

Men for øyeblikket er det den nye utstillingen på Bogstad Gård som Vislie mest.

– Det er fire år siden jeg hadde utstilling der sist, og jeg gleder meg til å treffe både gamle og nye besøkende.Utstillingen på Bogstad Gård åpner på lørdag og varer frem til 17. april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag