RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik: Hvis ikke vimpelen din ser like hel ut som denne, bør du skifte den ut. Det mener Oslo Flaggfabrikk. 
Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Slik: Hvis ikke vimpelen din ser like hel ut som denne, bør du skifte den ut. Det mener Oslo Flaggfabrikk. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Hel, ren og pen!

Hvilke regler gjelder for frynsete vimpler? Kan de henge ute året rundt?

Tåsen: En av Nordre Aker Budstikkes lesere skriver:
Spesielt på Tåsen, rundt Tåsenhjemmet, er det flere huseiere som har vimpler på flaggstang hele året! Flere er så frynsete at det er stygt. Et lite innlegg om respekt for også vimpler, ikke bare flagget!
Hos Oslo Flaggfabrikk finner vi at det norske flagget ganske riktig skal behandles med respekt. "Et falmet og slitt flagg bør fornyes, da det ikke lenger er verdig som nasjonalsymbol. Når det kasseres skal flagget enten brennes eller sprettes opp slik at fargene skilles." Men hva gjelder for vimpler?
Frynsete vimpler bør jo skiftes ut, men det er egentlig ingen regler for vimpelbruk. Vimpler har ikke den samme posisjonen som nasjonalsymbol som det flagget har, opplyser Ingunn Friskila hos Oslo Flaggfabrikk.
Vimpler kan henge ute hele året, men vi anbefaler at vimplene skal være hele, rene og pene. Jeg vil derfor oppfordre disse vimpeleierne til å skifte ut vimplene sine, sier Friskila.
Nordre Aker Budstikke har nylig vært på Tåsen og sjekket uten å se nevneverdig mange fillete vimpler. Likevel kan nok Friskilas oppfordring være noe å ta med seg nå som våren nærmer seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere