RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hele byens skihelter

I 125 år har Skiforeningen jobbet for å fremme friluftslivet i Norge. Siden 1883 har deres hovedintensjon vært å arbeide for «utbredelse av skiidrett og annet friluftsliv, samt å arrangere Holmenkollrennene». I dag kan foreningen skilte med 50 000 medlemmer.

I dagens utgave av Nordstrands Blad har vi et eget bilag viet Skiforeningens jubileum. Vi er stolte av at vi har fått lage dette bilaget. Skiforeningen har med hjelp fra sine mange frivillige bidratt til fantastiske vinteropplevelser for voksne og barn. Holmenkollen Skimaraton, Holmenkollen World Cup Nordic og ikke minst Barnas Holmenkolldag er arrangementer som står mange nær. Dette er de store opplevelsene, som kringkastes og får oppmerksomhet langt utenfor Oslo.

En fagjury bestående av Rolf Nyhus, Dag Kaas og Arne Scheie har i samarbeid med leserne av Lokalavisene Oslo kåret tidenes norske skiidrettsutøver , nordiske grener, i Oslo. Kriteriet var at en nålevende person skulle få hederen, slik at vedkommende kunne gjøres stas på i levende live. Engasjementet var stort, og mange minner fra langt tilbake, men også fra nyere tid, har dykket opp hos leserne. Det er spesielt hyggelig og egentlig helt selvfølgelig at det ble Espen Bredesen fra Oppsal som fikk hederen til slutt!

Men den viktigste jobben for den vanlige skiløper er den som gjøres ute i marka. Skiforeningen sørger for løypehenvisninger og for at skiløypene prepareres så fort det er snø nok. Løyper og stier vedlikeholdes til det beste for oss tur- og skigåere. Skiforeningens markastuer sørger for kjærkomment påfyll og hvile, og www.skiforeningen.no har alltid fersk føremelding til alle løyper.

Foreningen skal ha takk for sin innsats for å engasjere, informere og tilrettelegge slik at marka blir brukt og er til stor glede for alle. Også Skiforeningens mange hjelpere i marka er kjent for turgåerne. Med sine røde anorakker bistår de med skismøring, kart og veivalg og er et kjært syn for markaentusiastene.

Skiforeningen har en stor utfordring med å holde engasjementet for skisporten oppe også i fremtiden. Frem til nå kan vi bare takke for en uvurderlig innsats!Den viktigste jobben for den vanlige skiløper er den som gjøres ute i marka

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere