RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helene i ny barnehage


Helene nærmer seg tre år og Nina Strømberg er glad for at datteren nå har fått plass i en kommunal barnehage med mange jevnaldrende lekekamerater. Her viser Helene stolt frem den nye garderobeplassen sin i Husmannsplassen barnehage.
Helene nærmer seg tre år og Nina Strømberg er glad for at datteren nå har fått plass i en kommunal barnehage med mange jevnaldrende lekekamerater. Her viser Helene stolt frem den nye garderobeplassen sin i Husmannsplassen barnehage. Foto: Foto: Nina s. Olsen
Husker du Helene som gikk i familiebarnehage uten jevnaldrende lekekamerater? Nå har hun fått ny barnehageplass.

ØSTENSJØ: I fjor høst gikk foreldrene til Helene Strømberg Ramberg (da 2,5 år) hardt ut mot Bydel Østensjø, som etter barnehageopptaket lot datteren være eneste barn igjen i sin aldersgruppe i en familiebarnehage på Høyenhall.

LES SAKEN: Vurderer å anmelde bydelen

Nå har hun endelig fått ny plass, i splitter nye Husmannsplassen barnehage i Manglebergveien.

Større miljø

I familiebarnehagen hadde Helene kun smårollinger på et helt annet utviklingsnivå å leke med, etter at alle de andre «store» barna fikk kommunal barnehageplass og familiebarnehagen kun fikk fylt opp med de aller yngste barna.

LES OGSÅ: Fortsatt ingen å leke med

– Familiebarnehagen var kjempebra og la alt til rette så Helene hadde det bra, men jeg er glad for at hun nå har kommet i et større miljø, sier mamma Nina Strømberg.

I november i fjor hun og Helenes pappa Stig Ramberg endelig brevet de håpet på fra bydelen, med tilbud om plass i den nye kommunale barnehagen rett over veien for der de bor.

Ny barnehage

Husmannsplassen barnehage åpnet i desember 2010, og fjerde januar i år hadde Helene sin første dag her.

– Det ble en tårevåt avskjed i familiebarnehagen. Hun fikk seg blant annet en god venninne som ikke var så altfor mye yngre der, men jeg ser at det er riktig for henne å gå i en større barnehage. Jeg er glad for at vi slapp å vente helt til høsten 2011, sier Nina Strømberg fornøyd.

Hun håper bydelen nå har sørget for at andre barn slipper å havne i samme situasjon som Helene var i.

– En familiebarnehage skal ikke være en venteboks før kommunal barnehage, men et ordentlig alternativt tilbud hvor bydelen legger til rette for at alle skal ha jevnaldrende å leke med, fastslår Nina Strømberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere