RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helene sikter høyt

Nylig vant Helene Auensen fra Nordstrand 245 dollar i en turnering i Danmark. Dermed er 18-åringen inne på verdensrankingen for aller første gang, som rundt nummer 1 300.

Nordstrand: Målet mitt denne sesongen var å komme med på rankingen, så nå får jeg prøve å klatre litt oppover, sier Helene.

Hva er drømmen?

Å bli blant de 100 beste i verden, og få sjansen til å spille Grand Slam turneringer, sier Helene.

Den hyggelige tennisspilleren fra Nordstrand vet at det er veldig langt frem dit, men hun har såvidt begynte å yppe seg litt i noen mindre internasjonale turneringer.

Tapte kvart"n

For et par uker siden spilte Helene en 10 000 dollars WTA-turnering i København, og der gjorde hun det meget bra.

Jeg visste at startfeltet ikke var så veldig bra, så det var derfor jeg dro ned dit, forteller Helene.

I kvalifiseringen slo hun en dansk jente, og i de to første rundene i hovedturneringen slo hun ut en fra Brasil og en fra Danmark. I kvartfinalen ventet en god italiensk jente.

Hun var veldig bra, men det er ikke så langt frem til toppen som jeg hadde trodd, sier Helene, som er rangert som nummer to i U18 i Norge bak Karoline Steiro fra Stabæk.

Frognerparken

Allerede førstkommende helg skal Helene spille en 10 000 dollars turnering i Frognerparken, og senere i sesongen skal hun spille både i Gausdal, Sverige og Danmark.

Selv mener 18-åringen at hun har utviklet seg mye den siste tiden.

De to siste månedene har vært veldig bra for meg, og grunnen til at jeg har blitt bedre er at jeg tør å spille i kamp som jeg gjør på trening, sier Helene, som trenes av Espen Lilleaas i Nordstrand Tennisklubb.

PS! Damelaget til Nordstrand TK ble nylig norgesmestere for lag med Helene på laget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere