RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helerisiktet dukket opp i Dubai

Sist oppdatert:
Politiet har ikke funnet Imram Saber. Men i julen dukket det opp festbilder av ham i Dubai.

OSLO: Politiet har ikke klart å finne 36 år gamle Imram Saber, også kjent som Onkel Skrue. Saber er tiltalt for heleri av minst 4,4 millioner kroner.

Men i romjulen dukket han opp på festbilder i Dubai.

Ved siden av å være tiltalt for omfattende heleri, er han også tiltalt for trusler, samt for å ha inngått en rekke suspekte låneavtaler. Rettssaken mot Saber skal etter planen starte opp i Oslo tingrett tirsdag morgen, men politiet har ennå ikke fått tak i ham for forkynning av tiltalen, skriver VG og Dagbladet.

Det er ti år siden politiet startet etterforskning av Saber, som er venn av Nokas-dømte David Toska.

– Vårt klare inntrykk er at han ikke ønsker å la seg stevne eller å ha kontakt med politiet, for å unndra seg stevningen, sier politiadvokat Asmund Riegels i Oslo politidistrikt til VG.

Fristen for å forkynne tiltalen gikk ut sist lørdag. Dermed er ikke 36-åringen lovlig stevnet før hovedforhandlingen. Spørsmålet om saken skal utsettes, er noe Oslo tingrett tar stilling til tirsdag. Tingretten vil avvente avgjørelsen i tilfelle den tiltalte møter frivillig.

Ifølge avisene oppholder Imram Saber seg i Dubai der han er sett på en video fra en fasjonabel nattklubb. Opptaket er ifølge VG gjort i romjulen.

– Saber har vært tilgjengelig for stevning i lang tid. Det er uforståelig at dette ikke er blitt ordnet tidligere i en så gammel sak hvor tiltalen har foreligget så lenge, sier Sabers advokat, Øystein Storrvik.

Politiet har også hatt problemer med å komme i kontakt med to sentrale vitner i kretsen rundt Saber og det gamle Aker Brygge-miljøet, skriver VG. Den ene har ifølge Folkeregisteret flyttet til De forente arabiske emirater, den andre til Kypros.

Også 36-åringens mor og bror er tiltalt i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere