RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helerisiktet politiker blir framstilt for varetektsfengsling

Sist oppdatert:
Oslo-politikeren som tirsdag ble pågrepet sammen med heleritiltalte Imran Saber (37), blir framstilt for varetektsfengsling fredag.

Den helerisiktede Oslo-politikeren nekter politiet innsyn i deler av beslagene som er gjort. Han opplyser at han har vært medhjelper for advokat Per Danielsen som forsvarer Saber i helerisaken, og sier at politiet derfor ikke kan bruke bevisene fordi deler av beslaget er taushetsbelagt.

Politiet vil fengsle ham for at ikke bevis skal gå tapt og ber Oslo tingrett gå gjennom beslaget og vurdere hvilke deler som er underlagt taushetsplikten.

– Det er begjært bevisforbud på grunn av at siktede sier han har opptrådt som en advokats medhjelper og har taushetsplikt. Vi jobber med å få siktede til å identifisere disse beslagene og vil sende dem til Oslo tingrett for gjennomgang, sier politiadvokat Asmund Riegels i Oslo politidistrikt til NTB.

Den helerisiktede politikeren blir fremstilt for varetektsfengsling klokken 13 fredag.

Les også: Politiet mener «Onkel Skrue» har hvitvasket Nokas-utbyttet

Løslatt etter avhør

Politiet gjennomførte også omfattende ransaking på flere adresser som kan knyttes til den siktede politikeren og næringslivsmannen da han ble pågrepet. Det ble gjort for å sikre bevis og verdier med tanke på eventuell inndragning i en kommende straffesak.

Også Saber (37), kjent som «Onkel Skrue» og for sin tette kontakt med Nokas-dømte David Toska, fikk hjemmet sitt ransaket tirsdag. Politiet har beslaglagt flere eiendeler, deriblant flere kunstverk.

I motsetning til politikeren valgte Saber å la seg avhøre av politiet etter pågripelsen. Etter to dagers avhør ble 37-åringen løslatt onsdag kveld.

– Den ene ble løslatt i går kveld. Den eldste av dem sitter fortsatt. Han blir fremstilt for varetektsfengsling klokken 13 fredag, sier Riegels.

Les også: Erna sender privatflyet 110 mil unødvendig - på hver tur

– Nødt til å fengsle

Politiadvokaten forklarte tidligere torsdag at politiet må vurdere om politikeren må fengsles i påvente av rettens konklusjon så lenge de beslaglagte bevisene ikke er undersøkt.

– Først når dette er gjennomført, kan vi vurdere beslagene og om det er ytterligere bevis som må sikres. Når siktede heller ikke forklarer seg, kan det innebære at politiet er nødt til å fengsle for å hindre bevisforspillelse, sier Riegels.

Onsdag skrev VG at flere kilder sier at politiet har mistanke om at utbytte fra Nokas-ranet kan ha blitt plassert av Saber i politikerens virksomhet. Dette er ikke blitt kommentert av politiadvokat Riegels og er avvist som ukjent av politikerens forsvarer.

Utbyttet fra Nokas-ranet var 57,4 millioner kroner. Fremdeles er 51 millioner kroner på avveie. (©NTB)

Lik dittOslo på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere