Helerisiktet politiker nekter å la seg avhøre

Politikeren som tirsdag ble pågrepet sammen med heleritiltalte Imran Saber (37) nekter å la seg avhøre av politiet, og nekter skyld etter siktelsen om grovt heleri.

11.02.15 18:25

Mer enn 24 timer etter pågripelsen i Oslo tirsdag nektet den kjente politikeren og forretningsmannen fremdeles å la seg avhøre av politiet.

– Som siktet i en straffesak kan han nekte avhør og benytter seg av det. Min vurdering har vært at han ikke skal avgi forklaring fordi han risikerer å bryte reglene om taushetsplikt, sier advokat Tom H. Glosimot til NTB.

Forsvareren legger til at politikeren mener seg ikke skyldig etter politiets siktelse om grovt bedrageri av flere millioner kroner.

Onsdag fortsatte avhørene etter pågripelsen av Imran Saber. Politiadvokat Asmund Riegels sier til NTB at formålet med de omfattende ransakelsene tirsdag var å sikre bevis og verdier i forbindelse med eventuelle krav om inndragning i straffesaken som er under etterforskning.

– Jeg ønsker ikke å si noe om hvordan avhørene foregår ut over at de begynte i går og har fortsatt i dag. Jeg kan bekrefte at den ene av de to siktede ikke er avhørt ennå, sier Riegels til NTB. (©NTB)

Lik dittOslo på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.