*Nettavisen* Nyheter.

Helgesson senket gamleklubben

 

For Therese Helgesson betydde seieren mot Våg mer enn vanlig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lindy Taraldsen i duell med Therese Helgesson.

BJØRNDAL: - Det er klart kampen var litt spesiell for meg. Jeg var veldig nervøs, og har tenkt på den i hele dag. Nå var det mye prestisje, denne kampen skulle vi vinne, forteller Therese Helgesson.

Det var tydelig at hun var tent. Den svenske bakspilleren scoret kampens to første mål, og noterte seg for ett til før Våg tok timeout. Da ledet Nordstrand 6-1.

- Jeg visste at de har et offensivt forsvar, så det var bare å kjøre på, forteller hun.

Helgesson kom til Nordstrand fra Kristiansands-klubben før årets sesong, og har forsterket laget sammen med Else-Marthe Sørlie Lybekk og Hanne Halén.

Jevnt etter pause

Nordstrand ledet 16-12 til pause, etter at de til dels fikk fritt spillerom den første halvtimen. Men Våg skjerpet seg. Keeper Katrine Høyland var god - og reddet blant annet tre straffekast fra Lybekk. Etter pause kjempet de godt i forsvar, og var kontringsvillige.

Nordstrands syvmålsledelse fra starten av 2. omgang skrumpet inn, og Våg var to mål bak ved et par anledninger.

- Hadde vi hatt dette kampbildet forrige sesong, ville vi tapt, sa NIF-trener Marinko Kurtovic.
- Men nå har vi flere spillere, så vi kan bytte på mer, la han til.

Men kvaliteten på de tre nevnte nykommerne i klubben gjør at standarden på spillet er høyere enn i fjorårssesongen. I fjor tapte de begge kampene knepent mot Våg. Nå var marginene på Nordstrands side.

Poengene viktigst

For Nordstrand var seieren viktigst, forteller trener Marinko Kurtovic.

- Forskjellen fra kampen mot Storhamar (tap 23-36) er at nå fikk vi to poeng, og vinner etter en slitekamp. Vi ledet med to-tre mål hele tiden, men keeperen til Våg var god; de kontret mens vi var dårlige på returløpene.

Våg ga Nordstrand et skremmeskudd i sluttminuttene etter at Lindy Taraldsen scoret to ganger, men Therese Helgesson ble alfa og omega - begynnelsen og enden - for Nordstrand med kampens siste scoring til 28-25.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.