RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helikoptersøk etter Fido


HELIKOPTERSØK: Her er helikoptret over Holmendammen under fredagens søk etter Fido. 
Foto: Robert Robban Oskarsen/Nitrogruppa
HELIKOPTERSØK: Her er helikoptret over Holmendammen under fredagens søk etter Fido. Foto: Robert Robban Oskarsen/Nitrogruppa
Fido, en sort flatcoated retriever, forvant fra sitt hjem i slutten av august. Siden har familien sammen med Nitro-gruppa gjort alt for å finne hunden.

OSLO VEST: Fredag formiddag leide familien helikopter fra HelikopterDrift for å kunne søke over et stort område i de vestlige bydeler.

– Dessverre fikk vi ingen observasjoner av hunden, sier Gunnar Nystul i Nitrogruppa, som har spesialisert seg på å lete opp bortkomne hunder.

Søket ble først konsentrert rundt Vinderen og Ris, hvor det var kommet inn flere meldinger om at en sort hund var observert i området.

Under søket sto mannskaper på bakken klare til å rykke ut på kort varsel.

LES OGSÅ: Fido (6) virrer rundt uten å finne hjem

LES OGSÅ: «Alle» leter etter Fido (6) i Oslo vest

Gir ikke opp

– Siden ble befaringen utvidet til Røa, Holmenkollen, Tryvann, området rundt Sognsvann og i tillegg Maridalen og Sørkedalen. Ved hjelp av helikopter kunne vi effektivt søke over et stort område. Det er likevel litt problematisk over boligområdene, hvor det er begrenset hvor lavt det kan gå., opplyser Nystul.

Forsøket på å finne Fido er på ingen måte oppgitt.

– Nå har det gått så lang tid siden Fido forsvant at vi erfaringsmessig tror at hunden vil unngå mennesker. Den blir nok mer folkesky etter som tiden går. Etter en stund blir hunder også flinke til å gjemme seg. Vi oppfordrer folk til å undersøke det som kan være gjemmesteder i egen hage. Ta gjerne en kikk under verandaen hvis det er en åpning der, sier Nystul.

Få kjennetegn

Tidligere var det også observasjoner av det som kunne være Fido rundt Holmendammen.

– Der hadde vi en hundefelle med fellevakt døgnet rundt en periode. I den fanget vi andre hunder enn Fido, som hadde kommet løs fra eierne, sier Nystul.

Ulike steder er det hengt opp etterlysningsplakater for Fido. Problemet er at hunden ikke har spesielle kjennemerker.

– Den er helt sort og har ikke en hvit flekk eller andre kjennemerker som gjør at den er lett å identifisere. Dermed kan vi få observasjoner av andre hunder som har kommet bort fra eierne. Det er likevel viktig at folk melder inn observasjoner til oss uansett, sier Nystul.

Tidligere har opp til 30 mennesker vært med på «manngard» for å finne Fido.

– Det er nesten for godt til å være sant. Det at det finnes så snille mennesker, sa hundeeier Jorunn Eie til DittOslo, som er rørt over engasjementet.
Følg jakten på Fido på Nitrogruppas facebook-side.

LES OGSÅ: Alpakka sporløst forsvunnet i Sørkedalen

LES OGSÅ: Tragisk slutt på alpakka-mysteriet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere