*Nettavisen* Nyheter.

Heller lofotskrei enn oljeboring

– Olje , olje, nei, nei, nei, vi vil heller ha lofotskrei, ropte et titalls demonstranter fra Nordstrand Natur og ungdom.

SENTRUM: Torsdag kveld samlet de seg på Youngstorget for å demonstrere mot oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja.

Ungdommene ønsket først og fremst å markere at selv om de kommer fra Oslo, er de like opptatt av hva som skjer andre steder i landet.

– Før påske vil regjeringen bestemme seg for om de vil åpne for oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Frp og Høyre er positive, mens Arbeiderpartiet ikke har tatt stilling. De andre partiene er imot, sier leder i Nordstrand Natur og ungdom, Natalie Ekroll.

– Sats på fisk

Malin Roa Mertens er leder i lokallaget til Oslo sentrum, og forteller at hun håper politikerne heller vil satse på fornybar energi.

– I Norge har vi så godt grunnlag til å satse på fornybar energi. Vi har både vannkraft og vindkraft så det holder, legger hun til.

Hun understreker at politikerne også må få øynene opp for hva oljeboring vil gjøre med fisken.

– Vi kan rett og slett ødelegge hele matfatet vårt, ved å starte boring. Fisk er jo et glimrende eksempel på en fornybar ressurs. Den tar aldri slutt, legger hun til.

Mye på tapetet

Ekroll forteller at ungdommene vil være spesielt aktive i tiden fram mot påske.

– 9. februar vil det foregå demonstrasjoner over hele landet og i Oslo markerer vi med appeller og musikk utenfor Stortinget. Onsdag 9. mars arrangeres det et fakkeltog fra Jernbanetorget.

Lederen for Nordstrand-laget vektlegger at demonstrasjonene deres på Youngstorget, først og fremst skal vise osloborgerne at de tar standpunkt.

– Vi sier nei boring, og håper så mange som mulig vil støtte oss i demonstrasjonene utover våren, avslutter Ekroll før hun slutter seg til kampropene fra resten av ungdommene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag