Varaordfører KrF

Heller politi enn dekk

Groruddalen trenger nye arbeidsplasser og ikke minst nye typer arbeidsplasser. De siste månedene har det vært mye uro i lokalbefolkningen om det nye dekksenteret på Furuset. Men Groruddalen har allerede mange arbeidsplasser innen transport og renovasjon. Groruddalen trenger helt nye og annerledes arbeidsplasser. Det er her KrFs idé om en høgskole i Groruddalen kommer inn.

Disse tankene lanserte KrF så tidlig som i april 2005 i forbindelse med Helhetlig utviklingsplan for Groruddalen. Vi fikk noe støtte, særlig fra lokalpolitikere i Groruddalen. Da det rett før jul i 2007 ble klart at Politihøgskolen trengte nye lokaler, var KrF raskt ute med å peke på at Politihøgskolen ville få en utmerket lokalisering i Groruddalen. Også dette ble støttet av lokale groruddalspolitikere, samt av SVs Akthar Chaudry. I denne valgkampen har også Venstre støttet tanken om Politihøgskolen til Groruddalen. Dessuten har Aps byrådslederkandidat Libe Rieber-Mohn uttalt seg positivt. Dette gleder KrFs stort. Jo flere partier som går inn for denne tanken, desto sterkere trykk kan oslopolitikere legge på statlige myndigheter.

KrFs oslorepresentant på Stortinget, Hans Olav Syversen, har nå sendt skriftlig spørsmål til justisministeren om hva som er status for etablering av ny politihøgskole, og om statsråden er enig i at Groruddalen kan være et egnet sted for Politihøgskolen.

I Groruddalen vil Politihøgskolen kunne ligge sentralt (bare 20-25 minutter ned til sentrum med T-bane), samtidig som man er nær gode treningsmuligheter. Politihøgskolen i Groruddalen ville trolig også kunne bidra til å bedre rekrutteringen av minoritetsspråklige inn i politiyrket. Dette har vært en uttrykt målsetting fra statlige myndigheter.

KrF har tidligere pekt på Grorud stasjon som en aktuell lokalisering i dalen. Selvsagt kan også andre steder tenkes, men en slik høgskole bør ligge ved et trafikknutepunkt. Det viktige her er å få nye typer arbeidsplasser. Se bare hvilken veldig forandring som er blitt i Nydalen etter at BI flyttet hit. Det ville være fantastisk om vi kunne sett en liknende utvikling rundt en politihøgskole i Groruddalen.Aud Kvalbein

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.