*Nettavisen* Nyheter.

Heller skatere enn shoppere

Jacob Skogquist (15) synes tilbudet til osloskatere er altfor dårlig og liker forslaget til moren Tone Larssen Ims om skatehall her i Bølerlia 73. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

– Tilbudet til skatere i Oslo er for dårlig. La oss lage skatehall her i Bølerlia, foreslår Tone Larssen Ims.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er ingen tvil om at Nøklevann skole og FAU er sterkt imot den planlagte butikken. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

BØLER: Det er foreslått å etablere dagligvarebutikk i førsteetasje i garasjeanlegget i Bølerlia 73, som ligger midt mellom Nøklevann skole og to barnehager. Den lokale motstanden er stor, grunnet frykt for de trafikale konsekvensene.

LES DE TIDLIGERE SAKENE:

Omstridt butikk

Vil ha butikk i førsteetasje

Frykter økt trafikk

Vil ikke ha butikk


Nå har Tone Larssen Ims (Frp) et alternativt forslag til bruk av garasjeanlegget.

Perfekt skatehall

– Ingen vil egentlig ha butikk her oppe, og garasjeanlegget kan bli en perfekt skatehall, mener hun.

LES OGSÅ: Lite realistisk?

– Skating er en av de idrettene som vokser mest, men skaterne har jo ingen steder å være om vinteren. Eneste innendørsmulighet i Oslo er et bittelite anlegg på Haugenstua. Til sammenligning har vi over femti kunstgressbaner. Nå må vi også legge til rette for alle de som driver uorganisert idrett, fastslår Tone Larssen Ims.

– Dette bør det være muligheter for i en stor by som Oslo. I tillegg til kommunen finnes det jo private stiftelser man kan søke om støtte fra, sier hun.

LES OGSÅ: TIl bystyret i mars?

– Den største utfordringen er å finne egnede steder, men her har vi et nesten ubrukt parkeringshus hvor ingen vil ha butikk. Østensjø bydelsutvalg er enstemmig imot, og alle ønsker forebyggende tiltak for barn og unge. Vi burde ha en skatehall i hver bydel, så la oss starte her!

Mange muligheter

Tone Larssen Ims antar at skolen også vil kunne ha glede av en skatehall, og at anlegget for eksempel også kan brukes av folk som driver med fjernstyrte biler.

– Vi kunne også hatt noen fastmonterte bordtennisbord, som ellers snør ned om vinteren, foreslår hun.

Tone Larssen Ims vil nå få partigruppen sin til å fremme forslaget i bydelsutvalget, og håper på støtte fra lokalmiljøet.

– Vi klarer å komme oss til månen. Da bør det være mulig å gjøre om dette parkeringshuset til en etterlengtet skatehall!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.