RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hellerud på hodet

Hellerud-elevene bryr seg ikke om forskjellene mellom østkanten og vestkanten. De tuller med dem i stedet og slikt blir det moro av.

Tveita: "Hvem bryr seg?" spør elevene i Hellerudrevyen 2005, og da er det skiller og fordommer mellom øst og vest i Oslo de har i tankene. Mange vil kanskje mene at dette er et oppbrukt tema, men Hellerud-elevene er ikke enige og det skal man heller ikke være etter å ha sett deres revy.
Østkant/vestkant-humoren fungerer nemlig bra. Grunnen kan selvsagt være at jeg selv er svak for humoristiske kulturkollisjoner og det som hører med. Men moroa kan også skyldes gode ideer og flinke skuespillere, og jeg velger å støtte meg til den forklaringen. Elevenes utstråling setter en ekstra spiss på selvironien, og gode poenger dukker opp både her og der.
Det er interessant å se forskjellen på hvordan man slåss på østkanten og vestkanten, morsomt å se englene forklare hvordan vi egentlig er like og artig å oppleve prins Sverres møte med de tre østkantdvergene og deres prinsesse. De er alle innslag fulle av gullkorn om mytene om de forskjellige menneskene i øst og vest.
Slappe perioder
Dessverre er ikke alle numrene i Hellerudrevyen like morsomme. Flere av innslagene er intetsigende hvileskjær hvor jeg mister litt av både tråden og interessen. Noe av skylden kan nok legges på litt dårlig lyd, men et par sketsjer kunne med fordel gjennomgått en litt strengere sensur. Dette gjelder spesielt sketsjer med vestkantparodier, for Hellerud-elevene er (naturlig nok) flinkere på å parodiere seg selv enn å parodiere vestkanten.
Men Hellerudrevyen skal ha massevis av ros for alle sine lyspunkter. Selv de sketsjene som i utgangspunktet ikke er allverden, inneholder mange små morsomheter. Med stadige gullkorn sørger skuespillerne for å holde på smilet mitt gjennom den ene replikkvekslingen etter den andre. Små detaljer og biter av selvironi liver opp.
Og noen sketsjer er det bare å bøye seg i støvet for. Lattermusklene får kjørt seg under harde forhandlinger om de siste tørkene på sykehjemstoalettet. Norges c-kjendiser blir virkelig tatt på kornet i deres sangnummer, og tegnspråkversjonen av "Something stupid" må kunne kalles et mesterverk.
Stor dans
Danseprestasjonene i Hellerudrevyen er et kapittel for seg selv, og dansen skal derfor få dette avsnittet for seg selv. En kroppsbeherskelse milevis foran min egen kan nemlig ingen ta fra Hellerud-elevene. Dansenumrene i revyen var mange, men de var samtidig så gode at jeg aldri ble lei.
Jeg ble servert breakdance både høyt, lavt, opp-ned og sidelengs. Robot-danseren var langt stivere, men fremdeles et imponerende skue. Tøffe jenter hadde ikke klart å komme ut av rytmen om de prøvde engang, og Michael Jackson-showet varmet godt hos en gammel fan.
Det er ikke rart Hellerud-elevene ikke bryr seg om skillet mellom øst og vest, for sånn kan de ikke danse på vestkanten.
PS! For å rekke avisens deadline, er anmeldelsen laget på bakgrunn av Hellerudrevyens generalprøve. Kostymer og teknikk vil derfor være finpusset i den ferdige forestillingen. (Det er også verdt å nevne at denne generalprøven ble spilt klokken 2 natt til premieredagen...)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere