RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Peter Jöback spiller på Oslo konserthus 13. november.
Peter Jöback spiller på Oslo konserthus 13. november. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

«Hello, the guy is gay!»

Peter Jöback kan ikke vente med å dele sitt nygifte jeg og fasinasjonen for musikaler og popmusikk med publikum på Oslo konserthus.

VIKA: Lokalavisen møter en nydusjet og velkledd artist på Thon Hotel Opera, tvers over gaten til Operaen. Han er allerede på norgesbesøk, selv om han ikke spiller i Oslo før 13. november.

– Jeg skulle gjerne spilt på operataket, sier han og sier han beundrer både Ane Brun og Antony and The Johnsons som samlet folket til konsert tildigere i år.

– Nå gleder jeg meg, sier han og forteller at han er glad for å være på turné i Norge. Pop og musikalartisten har slektninger i Oslo, som han besøker innimellom.

– Og i dag skal en i bandet tatovere seg, og så skal jeg være med en som skal stemme, sier Jöback som besøker Norge midt under valget til Söta bror på tur fra Jessheim til Tønsberg.

Variert

Publikum kan forvente seg en intim (til tross for konserthusets størrelse) og variert konsert, hvor artisten lover at de skal komme under huden på mannen.

– Forestillingen heter jo «En kveld med Peter Jöback», sier han. Det blir musikalfeber, coverlåter, svenske låter fra hans siste album og mye spennende overraskelser. Han forteller at nå vil han være åpen for livet, og at han allerede har møtt sine demoner.

– Da jeg giftet meg med min ektemann, startet livet litt opp på nytt, sier han som gjerne spøker med sin kjendistilværelse i forestillingen.

Livet som kjendis

– Det hender man blir selvsentrert som artist. Nå snakker jeg for eksempel om meg selv i en time og vet ingenting om deg, sier Peter og ser på undertegnede med store øyne. Musikksmaken er like variert som hans eget repertoar.

– Jeg hører på alt fra Tom Jones, Tony Bennet til Janis Joplin og Michael Jackson, sier Peter som ble kastet inn i musikkverdenen allerede som 10-åring.

– Det var deilig å bo i New York i et år, der man ikke blir gjenkjent på gata, sier han sel v om han likevel presiserer at det er hyggelig når folk hilser på.

Peter har covret flere låter, som ikke bare har blitt godt mottatt. Blant annet «Somebody» av Depeche Mode, og «Wicked game» av Chris Isaak.

– Nei, ikke alle liker det jeg gjør, men for meg er det helt naturlig å gjøre forskjellig musikk, sier han.

Da han ringte til managementet til Depeche Mode for å avklare om det var greit å bytte teksten i Somebody fra she til he, ble han litt overrasket over svaret.

– We don’t understand, the song is sung by a man about a woman, and you are a man who want to change it to a man?

– Hello, the guy is gay, måtte jeg forklare da, sier Peter som raskt fikk lov til å bytte teksten og en litt forfjamset unnskyldning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere