RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hells Angels-dom ankes


 
  Foto: Arkivfoto
Statsadvokaten anker dom mot Hells Angels.

ALNABRU: Statsadvokaten anker avgjørelsen fra Oslo tingrett om at Hells Angels får beholde klubbhuset sitt.

BAKGRUNN: Hells Angels kan miste klubblokalene

Oslo tingrett avgjorde i april at hovedkvarteret til Hells Angels i Oslo ikke skal inndras. Klubben ble imidlertid dømt til å betale en bot på 750.000 kroner for ulovlig oppbevaring av våpen.

Motorsykkelklubbens forsvarer, advokat Astrid Aas-Hansen, er overrasket over anken.

– Dette var uventet. Tingretten har foretatt en svært grundig gjennomgang av både lovbestemmelser og de faktiske forhold og konkludert med at det ikke finnes grunner til å inndra huset, sier hun til TV 2.

Aas-Hansen er sammen med John Christian Elden forsvarer for det Hells Angels-kontrollerte eiendomsselskapet Capitol Eiendom, som eier klubbhuset.

Vil inndra klubbhuset

Statsadvokat Carl Graff Hartmann vil ikke å utdype bakgrunnen for anken, utover det faktum at huset ikke er inndratt og at eiendomsselskapet Capitol ble frifunnet.

Det har vært viktig for påtalemyndigheten at hele eiendommen ble inndratt fordi huset har vært sted for ulovlig våpenoppbevaring.

Oslo tingrett avgjorde i april at hovedkvarteret til Hells Angels i Oslo ikke skal inndras ettersom klubben er leietaker og ikke eier av huset. Klubben ble imidlertid dømt til å betale en bot på 750.000 kroner for ulovlig oppbevaring av til sammen 16 våpen.

Ved fire anledninger de siste årene har politiet funnet våpen inne i eller like på utsiden av den inngjerdede bygningen på Alnabru.

Bekymret domstol

Ifølge dommen kan huset heller ikke inndras fra eiendomsselskapet ettersom selskapet ikke er funnet skyldig i overtredelse av våpenloven. Det er heller ikke funnet våpen i huset de siste tre årene, og i løpet av de siste ti årene er ingen fra dette miljøet domfelt for bruk av skytevåpen.

Selv om retten valgte å ikke inndra eiendommen, fremgår det av dommen at retten «ser med en viss bekymring på at det er i ferd med å bli etablert overnattingsmuligheter på eiendommen for et såkalt crew på cirka fem yngre personer.»

Ved fire anledninger de siste årene har politiet funnet våpen inne i eller like på utsiden av den inngjerdede bygningen på Alnabru.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere