*Nettavisen* Nyheter.

Hells Angels får bli på Alnabru

Hells Angels risikerte å miste klubblokalene sine på Alnabru. Nå har en dom i tingretten slått fast at de får bli. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen

Oslo tingrett har avgjort at hovedkvarteret til Hells Angels i Oslo ikke skal inndras. Ifølge dommen må klubben betale en bot på 750.000 kroner.

ALNABRU: Ved fire anledninger de siste årene har politiet funnet våpen inne i eller like på utsiden av den inngjerdede bygningen på Alnabru.

Ved to tilfeller ble til sammen 15 skytevåpen funnet gjemt på ulike steder i huset, men ikke på et eneste våpen ble det funnet fingeravtrykk eller DNA. Påtalemyndigheten tok derfor ut tiltale mot selskapet Capitol Eiendom og foreningen Hamcon (Hells Angels MC Oslo Norway).

– Jeg er fornøyd med at klubben er dømt for våpenoppbevaringen. Tingretten har ment at Capitol Eiendom ikke kan holdes ansvarlig for dette. Jeg vil nå bruke de to ukene jeg har på å vurdere om jeg skal anke over det, sier aktor i saken, statsadvokat Carl Graff Hartmann, til NTB torsdag ettermiddag.

BAKGRUNN: Hells Angels kan miste klubblokalene

Retten er bekymret

Selv om retten valgte å ikke inndra eiendommen, fremgår det av dommen at den «ser med en viss bekymring på at det er i ferd med å bli etablert overnattingsmuligheter på eiendommen for et såkalt crew på cirka fem yngre personer.»

Tingrettsdommer Finn Haugen skriver at «disse ikke har historien med seg og vil ikke ha de samme motforestillinger som de eldre, ordinære medlemmene og kan derfor oppfatte det som status å bringe ulovlige våpen inn på eiendommen.»

Retten påpeker at det nå er et ansvar for ledelsen i Capitol Eiendom å bidra til at våpen ikke igjen oppbevares på eiendommen.

– Om – og eventuelt når og under hvilke forutsetninger – fremtidig inndragning av huset kan bli aktuelt, tar denne retten ikke standpunkt til, heter det.

LES OGSÅ: Væpnet aksjon mot Hells Angels

Påsto bot på én million

I sin prosedyre 4. april sa statsadvokaten at samfunnet ikke har noen mulighet for å håndheve våpenlovens bestemmelser bare ved å gå på enkeltpersoner.

– Derfor blir det viktig å vurdere beslaget opp mot Capitol Eiendom og Hamcon, som eiere av bygningen, sa han i tingretten.

Inndragning er ikke å anse som straff, men skal bedre håndhevingen av loven, i dette tilfellet våpenloven.

Påtalemyndigheten la ned påstand om en bot på 1 million kroner og domfellelse av Captiol Eiendom, men det er høyst sannsynlig inndragningsspørsmålet som vil bli gjenstand for en ankevurdering. (©NTB)

LES OGSÅ: Fire pågrepet i narkoaksjon mot Hells Angels

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.