RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hells Angels kan miste klubblokalene


Hells Angels risikerer å miste klubbhuset sitt i rettssaken som begynner torsdag. Her fra politiaksjonen i februar.
Hells Angels risikerer å miste klubbhuset sitt i rettssaken som begynner torsdag. Her fra politiaksjonen i februar. Foto: Foto: Camilla Svendsen
Politiet vil inndra klubblokalene til mc-klubben i Strømsveien 222.

ALNABRU: Torsdag starter rettssaken mot firmaene Capitol Eiendom AS og Hamcom (Hells Angels, journ. anm.). Nå vil politiet inndra hele klubbhuset etter funn av våpen.

I februar 2010 ble det funnet tre pistoler og en dobbeltløpet hagle skjult i klubbhuset.

I januar 2011 ble det funnet fem pistoler, to revolvere, to hagler og to maskinpistoler.

Politiet mener at våpnene er utbytte av en straffbar handling. De gikk til væpnet aksjon i 2013,  og da ble klubbhuset beslaglagt av politiet. HA-medlemmene ble da kastet ut.

LES OGSÅ: Omkamp i retten om Hells Angels-lokaler

Begrunnelsen var at klubbhuset kunne bli solgt eller brent ned før en rettssak. Tingretten ga ikke politiet medhold og Hells Angels fikk lokalene tilbake.

Tviler på kjernen i rettsaken

Talsperson for Hells Angels, Rune "Supern" Olsgaard tviler på at den kommende rettssaken har noe med våpenbeslagene å gjøre.

– Vi er overrasket over at denne saken kommer opp nå, etter så mange år. Jeg tror dette er et ledd i kampanjen politiet og Kripos har mot oss, sier Olsgaard.

Han forteller at klubben ikke var klar over at enkelte personer hadde oppbevart våpen i deres lokaler.

Etter razziaen og våpenbeslagene som ble gjort i 2011 møtte fire representanter fra Hells Angels politiet i Oslo. Her fortalte Hells Angels at de var sjokkert over våpenfunnet.

– Da ble det gjort en avtale mellom oss og politiet. Avtalen gikk ut på at det ikke skulle være våpen i klubbhuset. Å ha våpen ville få konsekvenser for medlemsskapet til dem som oppbevarte det, forteller Olsgaard.

– Alle trodde saken var over, frem til razziaen i 2013.

Ingen trussel mot folks liv

Olsgaard forteller om en god dialog med politiet i alle år.

Skepsisen om den virkelige kjernen i den kommende rettssaken er likevel sterkt tilstede.

– Det har ikke vært noen episoder med våpen fra vår side siden 1997. Om klubben hadde vært en reell trussel mot folks liv så hadde saken sett anderledes ut, men slik er det ikke, påpeker talspersonen.

Politiet delt

– Vi vet jo også at politiets mc-klubb, Iron pigs, snart må ut av sine lokaler fordi kontrakten går ut. I sin tid fikk kastet ut eksisterende klubb i lokalene de har på Grorud. Det er kanskje ikke utenkelig at de overtar huset vårt, for de har brukt samme fremgangsmåte før, undrer Olseeg.

Om dialogen ned politiet sier han at saken om klubbhuset må avklares først.

– Dialogen har alltid vært bra, men det vi vet er at det er to grupperinger på politikammeret.  Den ene vil forsette dialogen. Den andre gruppen gått bak ryggen til den andre.

Også i år har politiet hatt razzia i klubbhuset. Denne gangen var det Kripos som holdt aksjonen. Dette var et ledd i en narkoetterforskning.

Olsgaard sier at klubben fortsatt ikke har fått noen informasjon om denne aksjonen.

Bot og inndragning

– Det vil bli nedlagt påstand om inndragning av klubbhuset og en bøtestraff, sier aktor i saken, Carl Graff Hartmann ved Statsadvokatene i Oslo.

– Fordi det ene er et aksjeselskap og det andre er en forening, så er det en påstand om foretaksstraff, forklarer han.

– Etterforskningen har tatt noen år, kan du kommentere det?

– Det er ikke noe spesielt å si om etterforskningstiden. Naturlig nok har dette tatt tid, men det er ikke uvanlig at det tar noen år å etterforske. Dette er en spesiell sak som er vanskelig å sammenlikne med andre saker, sier Hartmann.

Olsgaard på sin side håper på en rettferdig behandling i rettssaken. Han viser til en gjennomarbeidet dom i forrige runde, da Hells Angels fikk klubbhuset tilbake etter at politiet beslagla klubbhuset.

– Vi håper på en rettferdig dom, sier han.

Det er satt av ni dager til rettssaken.

ANDRE SAKER FRA DITTOSLO.NO:

Full jubel da barnehagen ble revet

Naboer vil ikke ha tennishall

Syklist sendt til legevakt

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere