*Nettavisen* Nyheter.

Hellstrøm i krangel om Østkantfolk

Eivind Hellstrøm under opptak på Østkantfolk tidligere i år. Her sammen med servitøren Phung Kim. Foto: FOTO: LARS ROAR RUD

En dårlig anmeldelse av Restauranten Østkantfolk har ført til at det nesten koker over for kjendiskokken Eivind Hellstrøm.

Tallet på terningen til Dagsavisen ble nemlig halvert etter at kjendiskokken ryddet opp.

– Dum hevnaksjon av Dagsavisen, uttaler Hellstrøm til Journalisten.no

Fra topp til bunn

Hellstrøm har «ryddet opp» hos daglig leder Phung Kim Le og kokken Lukasz Krawtkovski på restauranten for noen måneder siden, der dittOslo også var til stede.


HELLSTRØM RYDDET OPP


Først fikk Østkantfolk toppkarakterer i Dagsavisen, så kom kjendiskokk Eyvind Hellstrøm og ryddet opp på restauranten. Da falt karakteren i avisen til midten på treet, skriver Journalisten på sine hjemmesider.

– Den tendensiøse anmeldelsen av Østkantfolk i Dagsavisen ser jeg på som en dum hevnaksjon. Det blir både en kritikk av at TV-programmet ikke har oppnådd noe som helst, at jeg har gjort restauranten en bjørnetjeneste og sendt den ut på ville veier, skriver Hellstrøm i en epost til nettstedet.

Ulykke?

LES OGSÅ: VIL HA HELLSTRØM TIL HALLÉN

Hellstrøm sier at programmet «Hellstrøm rydder opp» baserer seg på at spisestedene selv melder seg på og viser til at de har et forbedringspotensial. Oppfyller de kriteriene, kommer Hellstrøm og kartlegger problemene slik han ser dem, og kanskje klarer han å hjelpe restauranten ut av uføret.

På Østkantfolk, forteller Hellstrøm, lå utfordringen i å introdusere mangfoldet i norsk matkultur til den polske kokken, i og med at spisestedet markedsførte seg som et sted med helnorsk matprofil.

Og selv om han opplever anmeldelsen som en hevnaksjon, utelukker han ikke at anmelderne kan ha fått i seg et dårlig måltid.

– Anmelderne i Dagsavisen fikk seg servert en ulykke av ett måltid etter at programmet hadde vært vist, det betviles ikke, og det er selvsagt grunn til bekymring på Østkantfolks vegne. Jeg er den første til å gremmes over sur og redselsfull mat og har liten forståelse for at kokker klarer å servere horribel mat til sine gjester. Shit happens! skriver Hellstrøm.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.