*Nettavisen* Nyheter.

Helmaks med pris!

GLADE HERRER: Leder Arne Storøy i Lindebergkulturens venner gratulerer Max-Kristian Sætre med Lindebergprisen.

Max-Kristian Sætre hylles for sitt arbeid for barn og unge, og mottok Lindebergprisen for 2012.

LINDEBERG: Prisen består av diplom og 2000 kroner.



Max er nestleder i Lindeberg sportsklubb, hvor han jobber med alt innen treningsløp, kommunikasjon og strategi i fotballen. I tillegg driver han med regnskap, og bidrar med salg i kiosken. Han er også trener for 97– og 98– kullet på Lindeberg.

– Max er en ildsjel som står på, og sørger for at alt går rundt. Han motiverer ungene til å stille opp på fotballtrening, sier Arne Storøy, leder for Lindeberg kulturens venner.

Gleder meg

– Det er hyggelig å bli satt pris på, for det man gjør av frivillighet. Det er en annerkjennelse å bli sett, sier Max.

– Motivasjonen min for det frivillige arbeidet, er å få barn og unge til å delta i lagsport og være i fysisk aktivitet. Jeg ønsker også å få barna til å oppleve mestring, og jobber med holdninger og oppførsel, ved og utenfor fotballbanen, sier han.

Være til stede

– Mitt ønske er at foreldre skal stille opp på en kamp på høsten, og en på våren. I dag er det ingen som heier på barna, og jeg møter aldri foreldrene deres, sier Max.

– Idrett er en stor dugnad, som ikke trenger å ta mye plass i hverdagen hvis alle bidrar. Du må heller ikke kunne noe om fotball, for å bidra, sier han.

Fotball for alle

Alle fra hele Oslo kan få spille fotball, under kulturfestivalen på Lindeberg. Cupen arrangeres første helgen i juni hvert år. Her får du også underholdning med korps, lokale artister, band og dansegrupper, samt turnoppvisning og taekwondo.

– Borettslag oppfordres også til å bli med. Deltagere er fra ti år og oppover, for både jenter og gutter, sier Arne.

– Det blir også utdeling av gull, sølv og bronsemedalje til vinnerne. Dette er kjempemoro og skaper god stemning, sier Arne.

Kulturtilbud i høst

Lindeberg Kulturens venner arrangerer også Black Box Teater hver mandags kveld på Lindeberg skole. Tilbudet gjelder for barn og unge i hele høst vinter. På onsdager arrangeres Hip Hop for barn og unge uten aldersgrense, i gymsalen på Jeriko skole.

– Tilbudene er gratis å være med på. Vi lager ingen aktiviteter som konkurrerer mot hverandre, sier Arne.

– Vi håper bestandig at foreldre tar seg en tur innom, og bidrar hvis de har mulighet, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.