RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helmaks på Ullevål


Assisterende daglig leder, Dag Øystein Jespersen (f.v.), daglig leder Anders Øiamo, og kjøkkensjef Stian Løkken på Egon Ullevaal stadion. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Assisterende daglig leder, Dag Øystein Jespersen (f.v.), daglig leder Anders Øiamo, og kjøkkensjef Stian Løkken på Egon Ullevaal stadion. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Det ser ut som om den har vært der i hundre år allerede, men det er ikke mer enn to uker siden Egon-restauranten åpnet på Ullevål.

ULLEVAAL STADION: 19. november er datoen for den offisielle åpningen av den nye kjøpesenterdelen på Ullevaal stadion. Men allerede forrige uke, mandag 5. oktober, åpnet Thon Hotel i nybygget på Ullevaal. Torsdagen før åpnet Egon-restauranten som ligger vegg i vegg.

Europa rundt

Hundreårsreferansen viser naturlig nok til det typiske Egon-interiøret, med grovt, «slitent» treinteriør og mengdevis av antikviteter på veggene.

– Det er en fyr som reiser Europa rundt, fra Spania til Norge og samler antikviteter for Egon, sier restaurantsjef og daglig leder Anders Øiamo, og peker på en gammel skrivemaskin, som etter sigende skal virke.

Men også de lokalhistorisk interesserte skal finne noe av interesse i restauranten, mener Øiamo. 45 historiske bilder med lokale motiver fra Ullevål og omegn henger på veggene.

– Vi ligger jo på Ullevaal stadion, Norges nasjonalarena, så vi måtte ha noe idrettsrelatert her også, sier Øiamo.

Derfor har en egen seksjon i restauranten fått opp blant annet godt brukte skøyter, hockeykøller og annet antikt sportsutstyr.

Men selv om det kanskje hadde vært fristende med store flatskjermer med kamper i ekte fotballpubstil, er det ikke aktuelt.

– Nei, vi har vært tydelig på at vi ikke ønsker det. Vi vil tydeliggjøre at vi er en restaurant, sier Øiamo.

For de lokale – og fansen

– Under byggeperioden har det kommet mange fra nabolaget og lurt på hva som skulle komme. Reaksjonene har vært hundre prosent positive. «Dette har vi på Ullevål ventet på lenge», sier de. Vi vil jo også gjerne nå ut til hele bydelen. Ullevaal stadion er jo sentrum på Ullevål og Nordberg, sier Øiamo.

Egon-restauranten fungerer dessuten som hotellrestaurant for Thon. Derfor er det frokostbuffet hver dag, hele uka fra kl. 06.30, også for andre enn hotellets gjester.

Den første store prøven for restauranten blir cupfinalen 12. november. Da møtes Ålesund og Moldes fotballspillere på Ulleval-matta. Supporterne møtes kanskje på Egon. – Men vi tar imot alle i restauranten, forsikrer Øiamo, som syns det blir moro med et skikkelig nordvestlandsoppgjør.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere