RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helnorsk gårdskafé

Søndag var det bunad, rømmegrøt og norsk folkemusikk på Nordre Lindeberg Gård. Arrangørene håper nå på større flerkulturell forståelse.

Lindeberg: - Jeg bruker min bunad mye, og folk blir litt overrasket noen ganger over at det går an å bruke den så ofte, sier Astrid Hagevold Johansen fra Linderbergskolenes musikkorps. Likevel insisterer hun på at folk flest synes det er fint at man kan bruke bunaden oftere. Søndag hadde hun tatt på seg sin bunad fra Gudbrandsdalen for å vise frem tradisjonell norsk kultur.

Flerkulturelt samarbeid

Ideen til en gårdskafé med fokus på norsk kultur hadde Hagevold Johansen selv. Hun synes det var på tide å tørke støv av bunaden og blåse liv i den gammelnorske kulturen.
- Det er så altfor sjelden vi får se disse gamle tingene, så jeg fikk ideen om at vi kunne bruke bunader. Det er ikke så mange bunader her, men jeg håper vi kan gjenta arrangementet neste år, og at flere kommer da, sier hun.
I tillegg ønsker hun å lage et større arrangement, der det flerkulturelle i bydelen blir tatt vare på, for eksempel ved at alle kan ta på seg sine nasjonaldrakter og ta med mat fra sitt hjemland.
- Vi har en flerkulturell bydel, og har en fin mulighet til å lære av hverandre. Jeg tror det er enklere å bli kjent med hverandre og hverandres kultur på den måten også, sier Astrid Hagevold Johansen.

Stor oppslutning

Til tross for at det ikke var mer enn to bunader å se på søndag, så det likevel ut til at folk synes initiativet var godt. Det gikk unna med både vafler og rømmegrøt, og for en vaffelselger i bunad, gikk det hett for seg.
- Det er varmt ja! Man skal kanskje egentlig ikke jobbe i bunad, men det er jo veldig morsomt at det kommer så mange, vi hadde ikke forventet det, sa Anne Lise Sundsbø. Hun jobbet i kafeen i sin bunad fra Romsdalen.
Og publikum så ut til å trives. I tillegg til Lindebergskolenes musikkorps spilte spelemannslaget De frilynte.
Den norske folkesjela ble for alvor vekket søndag på Nordre Lindeberg Gård, og hadde en ikke visst bedre var det lite som tydet på at E6 går bare et steinkast unna, eller er det nettopp det som gjør oss flerkulturelle?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere