*Nettavisen* Nyheter.

Helproff Annie

I forrige uke gikk Annie for fulle hus på Kastellet skole. Forestillingen var en del av den kulturelle skolesekken.

Kastellet: Det er kjempemoro, det blir nok et sjokk å gå tilbake til vanlig skole nå, forteller Elisabeth Spilde som spiller barnehjemsbarnet Molly i oppsetningen.

Kultur i skolen

Kastellet er en av skolene som i år har blitt plukket ut til å bli med i opplegget "Musikk i skolen" som er en del av den kulturelle skolesekken.

Som en del av pakken kommer det proffe folk inn og hjelper til med oppsetningen. Noe av poenget er at elevene skal få erfare hva det innebærer å sette opp et stykke i virkeligheten, forteller Pål Mollestad som er kontaktlærer på femte trinnet. Det er kun femteklassingene som er med på denne oppsetningen og elevene hadde i underkant av to uker på seg til å bli ferdig til premièren som gikk av stabelen sist torsdag.

Bakgrunn

Annie er en musikal basert på en tegneseriestripe som heter "Little Orphan Annie". Stykket ble satt opp første gang i 1976 og har senere blitt satt opp på utallige scener over hele verden. Flere filmversjoner har også blitt festet til lerretet.

Stykket handler om en ti år gammel jente som lever på et barnehjem i New York under depresjonen.

Helproft

Det yrer av liv i kultursalen på Kastellet skole og det er like før generalprøven.

Alle elevene bidrar på forskjellige måter. Det var audition for å være skuespiller. Noen har fått opplæring i lyd og lys, mens andre har fått sminkekurs og noen har laget kulisser, forteller Mollestad.

Instruktør Anethe Alfsvåg dirigerer barna og har tilsynelatende full kontroll over situasjonen. Barna rigges med "mygger" og lyset settes.

Vet alle hvor de skal være og når, spør Alfsvåg. Barna er fullt konsentrert og det merkes at det en profesjonell stemning. Så går teppet opp for generalprøve. Barna glitrer på scenen og synger med sikre stemmer som om de aldri har gjort noe annet.

Men på mandag var det tilbake til matte og grammatikk.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag