*Nettavisen* Nyheter.

Helsefarlige toaletter

Rektor Gro Sommerfelt er glad for strakspengene til rehabilitering av toaletter. I går fikk hun besøk av byrådssekretær Magnus Halle som overleverte gladnyheten. foto: alexander synstad

Du hadde kviet deg for å gå på toalettet på Slemdal skole. Men nå får Slemdal skole og 29 skoler andre strakspenger til rehabilitering av toaletter og dusjanlegg. Slemdal skole har stengt av flere toaletter på grunn av helsefaren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Utrivelig: Du hadde neppe likt å sette deg ned her. Slik har standarden vært på Slemdal skole i flere år. Nå skal blir endelig fasilitetene bedre.

SLEMDAL: Byråd for utdanning Torger Ødegaard var hjemme med sykdom. Men hans byrådssekretær Magnus Halle troppet opp på Slemdal skole med gode nyheter.

LES OGSÅ: Oslo vil pusse opp skoledoer

62 krisepakkemillioner skal fordeles til 30 skoler i Oslo som har nedslitte toalett- og dusjanlegg. Standarden på Slemdal skole har lenge vært håpløs. Fukt, vond lukt og gamle, udelikate toaletter har gjort toalettbesøket til en ukoselige opplevelse.

Derfor jubler rektor Gro Sommerfelt over pengene. Og rehabilteringen skal settes i gang så raskt som mulig. Før sommerferien kan Slemdal skole få nye toaltetter og dusjer. Oslo kommne våknet for alvor da skolen meldt inn problemet til HMS-portalen.

Helseplager

Toalettene var ikke forsvarlige å bruke. De ga folk helseplager. Gulvbelegg er utslitt, elever kan titte over dørene, det lukter, og situasjonen er generelt utrivelig for både elever og ansatte. Vi har for eksempel 40 kvinnelige ansatte som må dele to knøttsmå toaletter, totalt uten lufting, sier Sommerfelt.

Nekter å bruke dusjen

Sommerfelt gir oss omvisning på skolen. Du hadde neppe likt å bruke noen av toalettene. Enkelte toaletter har rektoren rett og slett stengt av.

En del elever vil ikke dusje her. Vi prioriterer renslighet, men vi kan ikke tvinge elever til å dusje under sånne forhold. Jeg skjønner dem godt, sier Sommefelt mens hun viser oss en dusj som ikke er blitt pusset opp på over 70 år.

Det fysiske er viktig

Byrådssekretær Magnus Halle er glad for strakspengene.

Slemdal skole har behov for rehabilitering raskt. Alle prosjektene ved skolene skal ferdigstilles så fort som mulig. Det er svært viktig at vi får bedret de fysiske forholdene. Og denne skolen er blant de 30 som trenger det mest. Det er veldig bra at vi fikk muligheten til å fremskynde rehabiliteringen. Iløpet av året skal vi totalt bruke 1,8 milliarder kroner på nybygg og rehabilitering. Det er en god investering for fremtiden, sier Halle.

I tillegg til Slemdal skole, er også Hovseter blant skolene som får strakspenger til rehabilitering.

I Bydel Ullern står Lilleaker og Smestad skole først på prioriteringslisten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.