RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helseministeren åpnet akuttpsykiatrisk enhet

Statsråd Sylvia Brustad klippet over det røde båndet på den offisielle åpningen av den nye akuttposten på Diakonhjemmet.

Diakonhjemmet: Helseministeren foretok fredag den formelle åpningen av den nyoppussede og utvidede akuttposten ved Psykiatrisk avdeling på Diakonhjemmet Sykehus.
Dette er den første opprustingen av en akuttpost i Helse Øst som resultat av opptrappingsplanen for psykisk helse.
Bodde på røykerom
Det var en svært fornøyd avdelingssjef, Torgeir Husby, som ønsket de fremmøtte velkommen i akuttpostens nye lokaler.
Dette er kanskje et lite steg for menneskeheten, men en ny verden for oss, sa han.
Det har tatt sykehuset 20 år å få de nødvendige bevilgninger de behøvde for å kunne komme dit de er i dag. Før oppussingen slet akuttposten med dårlig plass og uhygieniske forhold. Pasienter ble plassert i dobbeltrom, med bare en skillevegg mellom dem. Noen ble også plassert i en krok i oppholdsstuen, mens andre måtte ta til takke med røykerommet. I dag er situasjonen en helt annen. Alle pasientene, selv pasientene på skjermet avdeling, bor nå på enerom med tilhørende bad.
Det er ingen tvil om at akuttpsykiatrien i Norge har et imageproblem. Veien ut er blant annet å kunne vise at det faktisk er fint å jobbe her. Da er omgivelsene en viktig forutsetning. Derfor er vi stolte over å kunne tilby både ansatte og pasienter disse lyse og vennlige lokalene, sa Husby.
Han takket sykehusdirektør Morten Skjørshammer for sin urokkelige tro på og støtte til prosjektet.
- Mange utfordringer
Helseministeren var glad for å se hva som er utrettet ved Diakonhjemmet Sykehus. Hun forsikret de ansatte om at de har regjeringen i ryggen i arbeidet de gjør for å hjelpe mennesker som sliter med psykiske problemer. Brustad lovet også at hun vil gå inn i alle områder av psykiatrien for å se hva som kan forbedres.
Det er fortsatt mange utfordringer i psykiatrien. Det gjelder ikke bare de fysiske omgivelsene, men også blant annet ventetider, innholdet i behandlingstilbudet og flyt i behandlingskjeden. Regjeringen er innstilt på å bruke penger for å få til et fullverdig og anstendig tilbud til pasientene, sa Brustad på åpningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere