*Nettavisen* Nyheter.

Helsens engler

På det intime treningssenteret Health Angles er stemningen på topp, men ungdommen savnes!

BYGDØHUS: Jeg synes vi har det veldig hyggelig her, i forhold til de større treningssenterne, forteller Tone Bergesen, som er treningsinstruktør.

Hun forteller at timene skal være både morsomme og hyggelige, i tillegg til den nytten trening har.

Her er det sosialt, mener jeg. Det er mellom seks og åtte instruktører her, alle husker navn, og den personlige oppfølgingen er god, forteller Bergesen.

Hun er kvinnen bak oppstarten av Health Angles for 26 år siden. På Bygdøy startet de opp for omtrent to år siden. Senterets sal ligger i kjelleren på Bygdøhus.

Jeg har bodd her i mange år og synes det var en fint sted å starte opp et senter. Jeg stortrives med å holde folk i form, sier den livlige instruktøren og forteller at navnet oppstod under en brainstorming.

Det er viktig å ha tungen rett i munnen når man sier navnet, smiler hun.


Hvor er ungdommen?

De fleste som trener på Health Angles er voksne. Bergesen lurer på hvor Bygdøyungdommen blir av og lurer på hva som skal til for å få dem til å komme og trene.

Vi hadde et kurs som het "Young Energy", men så ikke mye til de unge. Jeg vet ikke hva som skal til for å få de hit. Det er jo en ungdomsklubb rett ved siden av her også, den blir lite benyttet, så vidt jeg vet, sier Bergesen.

Hun tror de unge benytter seg av de store treningssenterne, i stedet for de lokale og mindre.

Det er litt rart, for de må dra langt. Dessuten er det lite personlig på de større senterne, heller ikke så hyggelig stemning. Jeg trener noen ganger på et av de større senterne og merker hvor upersonlig det er. Kanskje ungdommene ikke bryr seg om at man husker navn? undres Bergesen.

Hun ønsker å få de lokale Bygdøy ungdommene til å trene på stedet og sier at idèer blir tatt godt i mot.

Vi savner jo å ha ungdom her, smiler hun.


Godt for kroppen

Jeg tror mennesker som trener har det bedre, både fysisk og psykisk. Når man trener skjer det en prosess i kroppen som gjør at endorfiner utløses (=lykkehormon. anm.jour.). I tillegg blir sorg, steress og depresjoner letter å takle. Man kan kvitte seg med sinnet og selvtillitten øker. Man blir rett og slett rettere i ryggen, forteller Bergesen, som håper at flere vil finne veien til treningssenteret i 2007.

Health Angles har det meste av timer, nå håper Bergesen at barnedans skal komme tilbake etter nyttår.

Vi hadde barnedans før. Da kom det små barn og danset her. Dette håper vi å få igang igjen etter nyttår, sier Bergesen.

Instruktøren er ute i god tid, det er en halvtime til timen begynner. Hun er alltid ute i god tid.

Det har noe med det sosiale og å være der for de som trener. Når jeg er her såpass tidlig har trimmerne mulighet for å komme og snakke, smiler hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.