RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helseskadelig treningshall


Årstein Skjæveland (Sagene IF) og Tone Tellevik (Ap) synes det er paradoksalt at Bjølsenhallen skal fremme helseskader i stedet for å være helseforebyggende.
Årstein Skjæveland (Sagene IF) og Tone Tellevik (Ap) synes det er paradoksalt at Bjølsenhallen skal fremme helseskader i stedet for å være helseforebyggende. Foto: Foto: Pegah Niku
Dekket i Bjølsenhallen er direkte helsefarlig på grunn av altfor lav friksjon. Flere av idrettsutøverne har skadet seg som følge av det glatte gulvet.

BJØLSEN: Nå har Sagene IF sett seg lei på at idrettsetaten ikke tar ansvar, og krever at byrådet bytter ut dekket som setter helsa til tusenvis av idrettsutøvere i fare uke etter uke.

Og det så fort som mulig.

– Nå er det så ille her at det er blitt utviklet en egen teknikk for å spille innebandy i Bjølsenhallen for å unngå å skli, forteller daglig leder i Sagene IF Årstein Skjæveland.

Det er de tre siste årene Sagene-lederen virkelig har begynt å se effektene av det dårlige dekket.

– Renholdet klarer ikke å ta vekk skitten og dermed klarer ikke gulvet å absorbere rengjøringsmiddelet som igjen gjør dekket enda glattere. Resultatet blir en stor suppe av dårlige vilkår for idrettsutøverne, sier Skjæveland til Østkantavisa.

Mange klager

Treningshallen ble bygget i 2003 og brukes flittig av alt fra skoleklasser til toppidrettsutøvere, til både treninger og kamper. Også eliteserie.

– Det spilles mange kamper her og vi får utrolig mange klager, sier Skjæveland.

Han forteller at mange trenere har tatt moppen i egne hender og gått over dekket med vann før det skal spilles kamper.

– Det sier seg at det er helt tullete at de må bruke masse tid og krefter på det, sier Skjæveland.

Frykter alvorlige skader

Marte Nilsen er gymlærer for 2. klasse på Sandaker videregående skole. Hun har fått en del kommentarer fra elevene om at underlaget er glatt og de sklir ofte.

– For eksempel når vi driver med hurtighetstrening så er det vanskelig å snu kjapt uten at man sklir.

Det er ubehagelig, men foreløpig er det heldigvis ingen som har skadet seg, forteller idrettslæreren.

– Jeg mener idrettsetaten spiller rulett med barn og unges helse. Jeg frykter at det kan skje såpass alvorlige skader her at ungdommen aldri kan trene igjen, sier nestleder i byutviklingskomiteen, Tone Tellevik (Ap).

En har sklidd såpass heftig at han måtte sy på knærne. Forståelser og hjernerystelser forekommer også.

– Det er jo klart at det skjer uhell under idrett, men nå snakker vi om skader som har skjedd som en direkte følgekonsekvens av det glatte gulvet, påpeker Skjæveland.

Nye rengjøringsmidler

Tirsdag var idrettsetaten i Bjølsenhallen med en ny aktør som skal prøve ut nye rengjøringsmidler i hallen, noe sagenelederen synes er helt tullete.

– Når har de prøvd mange ganger. Det krever mer enn et godt rengjøringsmiddel for å øke friksjonen i dekket, sier Skjæveland oppgitt.

– Det er gjort to friksjonstester her i løpet av de to siste årene der begge to viser at friksjonsprosenten er kritikkverdig, forteller han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere