Helseskadelige Bjølsenhallen får forbedret banedekke

Her skal det bli mer friksjon, og dermed tryggere å drive idrett.

Her skal det bli mer friksjon, og dermed tryggere å drive idrett. Foto: Foto: Pegah Niku

Etter at Østkantavisa skrev om det helsefarlige dekket på Bjølsenhallen har Idrettsetaten besluttet å gi hallen et ekstra fullføringslag med lakk.

BJØLSEN: Flere idrettsutøvere har den siste tiden fått alvorlige skader som følge av det glatte dekket. Nå skal Idrettsetaten gi hallen et nytt dekkelag.

LES OGSÅ: Helseskadelig treningshall

– Idrettsetaten ønsker at det skal være trygt å utøve idrett på våre anlegg, og vi jobber kontinuerlig med å bedre friksjonen i Bjølsenhallen, sier Kristian Moen, informasjonsrådgiver hos Idrettsetaten.

– I en periode har vi nå testet ut ulike vaskemidler for å se om dette ville endre situasjonen. Det har hjulpet litt, men ikke så mye som vi kunne ønske, forteller han.

Nytt toppdekke

Holmlia idrettshall har samme dekke som Bjølsenhallen. I 2007 ble det lagt en toppcoating, altså et ekstra fullføringslag med lakk på dekket for gjøre friksjonen bedre.

– Erfaringene fra Holmlia har vært gode. Derfor har vi nå besluttet å gjøre det samme i Bjølsenhallen. Dette blir gjort så snart det lar seg ordne, sier Moen til Østkantavisa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.