*Nettavisen* Nyheter.

Helt forferdelig

Mens bydelsdirektør i Bydel Bjerke, Per Johannessen ønsker å spare pengene fra det borgerlige budsjettforliket, raser brukerne av Brobekk eldresenter.

Brobekk: Bydel Bjerke er blitt bevilget syv og en halv million ekstra kroner fra tilleggsinnstillingen. Men tross de ekstra pengene, vil Johannessen på langt nær love at Brobekk eldresenter ikke blir avviklet.
- Brobekk kan nok fortsatt bli nedlagt. Jeg tviler på at vi kommer til å gjøre noen endringer på det forslaget, innrømmer bydelsdirektøren.
Istedet ønsker Johannessen at de ekstra pengene skal brukes med forsiktighet.
- I første omgang synes jeg vi skal begrense det ekstra forbruket til et par millioner kroner. Da har vi en reserve til å møte svingninger og overgangen fra 2006 til 2007, fortsetter bydelsdirektøren.

Langsiktig

Johannessen velger å bruke de ekstra midlene til å tenke mer langsiktig og bruke de innenfor de lovpålagte tjenestene.
- Jeg tror kanskje det er riktigere å bruke pengene på de svakeste, mener Johannessen.
Det er disse kommentarene som får brukerne av senteret til å rase. Og for fjerde året på rad må de eldre samle krefter og kjempe for senteret sitt.
- Vi har ikke fortjent å bli behandlet på en slik måte. Jeg synes dette er helt forferdelig, sukker bruker av senteret, Kari Andersen og fortsetter:
- Vi kommer til å stille opp på BU-møtet i desember. Det er ikke rettferdig at alle de andre eldresentrene i dalen blir reddet, mens vi blir de eneste som blir stående på bar bakke.

Betyr alt

Og Andersen får samtykke av Reidun Aas og Grete Gystad. Gystad har vært fast bruker av senteret i nærmere 20 år, og hun kan ikke forestille seg en hverdag uten senteret.
- Vi venter på avgjørelsen den 15.desember. Senteret betyr alt for oss. Bydelsdirektøren skjønner tydeligvis ikke hvordan det er å være gammel.
De to brukerne av senteret mener bydelsdirektøren vil begå en stor feil hvis forslaget går igjennom.
- Hvis senteret blir nedlagt, kommer bydelen til å trenge flere plasser på dagsentrene, fortsetter de to som ikke legger skjul på at temaet har vært et heftig diskusjonstema på senteret den siste uken.
Aas og Gystad lover at det ikke skal bli lett for bydelsdirektøren å legge ned senteret.
- Alle de som orker kommer til å møte opp på BU-møtet og kjempe for senteret, avslutter de to.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag