Helt grønne for miljøet

Dos Santos forteller miljøreporterne Maren og Nicole om hva han gjør for miljøet etter kampen mot Aalesund

Dos Santos forteller miljøreporterne Maren og Nicole om hva han gjør for miljøet etter kampen mot Aalesund Foto: Foto: miljøreporterne

Vålerenga-spillerne byttet gladelig ut de blå hjemmedraktene med grønne miljøtrøyer under 16. mai-kampen mot Aalesund. Det gjorde de for å få fokus på Hafslunds miljøfestival for barn.

Klikk på bildet for å forstørre.

Muri i grønn genser Foto: Miljøreporterne

Klikk på bildet for å forstørre.

Fra venstre bak Hirschfeld, Dos Santos og Muri Foran fv Nicole, Maren, Frida, Morten, Tilde, Sunniva og Anna Foto: Miljøreporterne

ULLEVÅL: Den store miljøfestivalen arrangeres i Oslo 5. juni. Da forvandles Frognerparken til en gigantisk miljølekeplass.

– Vi synes de grønne draktene er fine, og vi er stolte av å spille med dette budskapet. Det var noen som sa det så ut som vi var 11 keepere utpå der, men det var det heldigvis ikke, sier Vålerenga-spilleren Freddy dos Santos etter å ha spilt mot Aalesund i grønne drakter med miljøbudskap på brystkassa.

Hvem var banens beste? Bli med og stem på dittOslo.no!

Dos Santos og lagkameraten og André Muri kunne juble over å ha slått Aalesund 3-0 foran 18 000 tilskuere på Ullevaal stadion 16. mai.

Etter kampen tok de tre VIF-spillerne seg tid til å snakke med Oslos ferske unge miljøreportere om hva de gjør for miljøet.

– Jeg resirkulerer stort sett alt, papir og glass og metall og alt avfall. Og så sparer jeg strøm ved å bruke sparedusj og ikke ha på for mye lys og ikke for mye varme. Og så går jeg en del i stedet for å kjøre bil, sier André Muri til miljøreporterne.

Også Freddy dos Santos passer på å kildesortere og parkere bilen når han har mulighet til det.

– Vi kan alle bli flinkere til å kjøre mindre bil og heller kjøre kollektivt og bruke beina våre mer, sier dos Santos som selv tar buss når han drar på fotballtrening med Vålerenga.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.