RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helt gull med stafett


Line Løvberg og lagvenninnene var i det uslåelige hjørnet i junior-NM. Lambertseters stafettkvartett noterte seg også for en ny norsk rekord.
Line Løvberg og lagvenninnene var i det uslåelige hjørnet i junior-NM. Lambertseters stafettkvartett noterte seg også for en ny norsk rekord.
Lambertseter Svømmeklubbs juniorjenter hadde all grunn til å glise over NM-innsatsen. Med to stafettgull og én ny norsk rekord ble mesterskapet perfekt for svømmerne.

Nadderud: Torsdag åpnet Emma Isdahl, Karoline Bergene, Heidi Vainio Gjøen og Line Løvberg mesterskapet med å sette ny juniorrekord, da kvartetten svømte inn til et klart gull på 4x50 meter medley med tiden 1.59,88. Lørdag fulgte jentene opp med nok et stafettgull denne gang på 4x100 meter medley.

Moro å vinne gull i NM. Før har det gått litt opp og ned i stafetter, men vi har klart å finne formen til dette mesterskapet, gliser Lambertseters gullkvartett.

Fikk lønn for strevet

Svømmere er kjent for å trene mye, og i Lambertseter er det de færreste som lurer seg unna.

Vi har tatt det litt rolig før NM for å få litt overskudd, men normalt ligger vi på ti svømmeøkter i uken. I perioder kan man gå litt lei, men det er stunder som dette som gjør at det er verdt det, smiler Heidi.

Heidi og venninnene på stafettlaget synes samtidig det er moro å kunne dele seieren med andre, slik de gjorde på stafettene i Nadderudhallen.

Det blir mer lagspill enn vanlig. Før har vi ikke alltid vært like skjerpet i stafetter, men det er blitt mer moro å gjøre det bra der, forklarer gullvinnerne.

Lambertseter hevder seg alltid i store mesterskap, og slik var det også i mesterskapet som gikk i Nadderudhallen fra torsdag til søndag. Spesielt på stafettsiden var klubben i en egen klasse, og Lambertseters svømmere i ungdomsmesterskapet (UM) gjorde det faktisk enda bedre.

På torsdagens 4x200 meter fri tok UM-jentene gull. På laget svømte Emilie Hellerud, Emma Isdahl, Pia Cornella Braarud og Julie Rønningsen.

På samme øvelse i juniorklassen ble det sølv på Lambertseter. Der dannet Line Løvberg, Emilie Hellerud, Ingrid N. Knutzen og Emma Isdahl Lambertseters kvartett.

Fredag ble det mer stafettjubel for Lambertseter, da 4x100 meter fri sto på programmet. Her gikk nok en gang UM-laget til topps, med de nevnte fire på laget, mens juniorlaget igjen måtte nøye seg med sølv denne gang med kvartetten Isdahl, Hellerud, Knutzen og Braarud på laget.

Lørdag fortsatte stafettsuksessen på 4x100 meter medley. Der gikk som nevnt juniorjentene til topps, og det samme gjorde UM-laget denne gang med nevnte Isdahl og Hellerud, samt Stina Kajsa Colleou og Mina Berggren på laget.

Søndag avsluttet UM-jentene et perfekt mesterskap med seier på 4x50 meter fri. Nok en gang var Hellerud, Isdahl, Braarud og Rønningsen kvartetten som imponerte. I juniorklassen ble det bronse, der tre av de samme jentene deltok (Hellerud, Isdahl og Braarud), i tillegg til Karoline Bergene.

Skryter av miljøet

Også individuelt leverte Lambertseter gode resultater. Line Løvberg tok sølv i juniorklassen på 200 meter butterfly, mens Heidi Vainio Gjøen tok bronse i juniorklassen på 100 meter rygg. På 1500 meter fri ble det bronse på Ingrid N. Knutzen i juniorklassen. Slik forklarer klubbens stafettjenter grunnen til Lambertseter-suksessen:

Vi har et veldig godt miljø i Lambertseter, og i tillegg er trenerne gode, fastslår gulljentene som nå ser frem til flere gullstunder i bassenget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere