RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helt hekta på hamp


Tilbake på Hovseter: Marianne de Vibe er en spennende dame med et spennende butikkonsept. FOTO: ELISABETH C. WANG
Tilbake på Hovseter: Marianne de Vibe er en spennende dame med et spennende butikkonsept. FOTO: ELISABETH C. WANG
Lukten av myk røkelse treffer nesen i døråpningen. Innenfor har Marianne de Vibe skapt sitt eget univers.

HOVSETER: – Bare ta en titt rundt her og se hva du synes, smiler de Vibe.

Ved en tilfeldighet oppdaget hun at lokalene, som tidligere huset forretningen Brukt Ole, skulle tømmes. Da var ikke Marianne sen om å slå til.

– Jeg har gjort så å si all oppussingen her inne selv og brukte nesten hele julimåned. 1. august åpnet jeg dørene og jeg har allerede blitt tatt godt i mot, sier hun.

«GoodVibe»

Marianne er født og oppvokst på Hovseter, men flyttet derfra som 14-åring. Nå, vel tilbake i hjemlige trakter håper og tror hun at hennes butikk, med det fengende navnet «GoodVibe» skal sette farge på Hovseter.

– Jeg vil påstå at dette er Hovseters mest fargerike og innholdsrike butikk. Her finner du Oslos største utvalg av hamptråd og perler i en eksplosjon av farger, som er ypperlig for makramè og smykkelaging. Foruten den selvskrevne boken «Kreative Knuter på Tråden», som er den første norske makrameboken siden slutten av 70-tallet eller begynnelsen av 80-tallet, tilbyr jeg også kurs i makrame her i butikkens lokaler, forteller hun.

Designklær fra Angel Design, inspirert av alvenes rike, Mari-annes egen smykkekolleksjon med GoodVibe hampsmykker, hampklær fra Khusibu, brukte klær, bøker, filmer, leker og sko. Butikken på Hovseter huser det aller meste, selv for dem som etter sigende har alt.

– Kom inn og titt!

– Borte i hjørnet der ser du en «Superswing». Det er en yogahuske som kan brukes av hele familien og henges opp hvor det måtte passe, sier hun.

Håndmalte kort, bilder og glasstallerkener signert en norsk kunstner selger hun også.

– Jeg håper og tror folk vil ta turen innom her. Mitt ønske er å få liv inn i handletorget på Hovseter. Alt for mange har åpnet nye butikker her og så sett seg nødt til å legge ned fordi det rett og slett ikke går. Nå håper jeg på en positiv forandring, sier de Vibe forventningsfullt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere