*Nettavisen* Nyheter.

Helt i hundre på Nordstrand

RANDI WILHELMSEN

Vi blir stadig eldre, og i Bydel Nordstrand er det i disse dager blitt feiret fire 100-årsdager!

Klikk på bildet for å forstørre.

MAGNA OLAUSSEN OG STEINAR ANDERSEN

Klikk på bildet for å forstørre.

MARTHA LARSEN OG ELI GUNHILD BYE

Klikk på bildet for å forstørre.

ASTRI BJERKELUND

NORDSETER/RYEN/BEKKE-LAGET: Både på Ryenhjemmet, Nordseterhjemmet og Bekkelagshjemmet er det nylig blitt feiret 100-årsdager.

KLIKK PÅ HOVEDBILDET FOR Å SE ALLE JUBILANTENE

Magna Olaussen

Magna Olaussen bor til daglig på Bekkelagshjemmet, og fikk besøk og blomster av bydelsutvalget da hun rundet 100 år 26. september.

Hun er født i Ringsaker og kom til Oslo 20 år gammel. Ved siden av å være husmor vasket hun blant annet på Ekebergbanen.

– Hardt arbeid er hemmeligheten for min høye alder, sier jubilanten.

Hun var tidligere bosatt i Steingrimsvei på Bekkelaget, og beskrives som en frisk og flott 100-åring.

– Bydelsutvalgets nest-leder Steinar Andersen overrakte blomster til jubilanten på den store dagen, forteller Bydel Nordstrands informasjonskonsulent Ivar Andreas Nyhus.

Martha Larsen

Alder er ingen hindring for en fest på Nordseterhjemmet. Nylig kunne de feire to 100-årsjubilanter, deriblant Martha Larsen.

Hun var ferdig sykepleier i 1939, utdannet ved Menighetssøsterhjemmet.

Hun jobbet som bestyrer ved Nordstrand aldershjem fra 1957-1977, og har alltid viet sitt liv til eldre og syke mennesker. Hun bodde i Nordstrand menighets hedersbolig frem til i fjor.

Norsk Sykepleieforbund, som også feiret 100-årsjubileum i september, var på besøk hos Martha på 100-årsdagen.

Hun fikk tale av forbundsleder Eli Gunhild Bye, overrakt gullnålen, gaver og invitasjon til jubileet i Operaen hvor også dronning Sonja var tilstede. Martha er fremdeles medlem i Norsk sykepleieforbund.

Randi Wilhelmsen

Randi Wilhelmsen var en dyktig syerske, og jobbet i mange år i butikken «Sylvian» i Bogstadveien, hvor de både solgte og sydde tøy. Jubilanten var også medsyerske for dronning Maud.

Randi var gift med sin Fritz i nesten 50 år, og har to døtre.

Randi beskrives som at hun alltid har vært perfeksjonist, og både hun selv og familiehjemmet var alltid ordentlig.

Astrid Bjerkelund

Astrid Bjerkelund, født Lebrecht, ble født i Christiania og vokste opp som enebarn. Da hun var 12 år flyttet familien til Nedre Bekkelaget.

Hun var ansatt i sin fars gullsmedforretning på Lilletorget i Oslo til hun giftet seg med Egil i juni 1935. De fikk to barn. Astrid var hjemmeværende i mange år. Hun var også ansatt ved Oslo byfogdembete i 10 år. I 1966 kjøpte de leilighet i Haakon Tveters vei 13 på Skøyenåsen.

Egil og Astrid var blant de første nordmenn som kjøpte hus i Alfaz del Pi, utenfor Benidorm i 1970. Egil døde i 1982 og er begravd der. Astrid bodde der i 21 år før hun flyttet hjem til leiligheten på Skøyenåsen, der hun bodde til hun flyttet til Ryenhjemmet i august 2010.

Dagen feires på Ryenhjemmet med nærmeste familie, hvorav 4 barnebarn og 6 oldebarn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.