RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helt ko-ko i Gjøkbakken

Det mener beboere i Gjøkbakken som frykter ulykker når skolen starter for fullt på mandag.

HOLMENKOLLEN: – Jeg kom rundt svingen på sykkel og der var det en stor lastebil som tok hele veiens bredde. Jeg fikk kastet sykkelen unna og veltet ut i grusen. Jeg snakket med sjåføren og mente at noen burde ta ansvar og varsle andre trafikanter. Jeg gjorde oppmerksom på at dette var en mye brukt vei for skolebarn. Svaret jeg fikk var, det driter jeg i. Da var det jo ikke så mye mer å snakke om, sier Ulf Gürgens, som bor i området.

Han er konkurransesyklist, så Gürgens raske reaksjon gjorde sitt til at det gikk bra.

Svært uoversiktlig

– Vi er flere med barn og barnebarn i området som vil ha oppmerksomhet rundt denne byggeplassen før skolen starter. Gjøkbakken er mye brukt av barna som går på Grindbakken skole, sier Gürgens.

Han påpeker at det i ferietiden naturligvis ikke vært det største problemet, men når skolen starter igjen mandag frykter han ulykker.

– Veien er svært bratt, svingete og uoversiktlig. Jeg synes det er rart at det ikke er skiltet med anleggstrafikk. Dessuten er det ingen verken foran eller bak som dirigerer store lastebiler som kommer rundt svingen. Små barn i området, gående og syklende, må forholde seg til lastebiler som tar hele veibredden, sier Gürgens.

Ingen sikring

DittOslo har vært og sett på forholdene. Vi kom i bil og det første vi møter i Gjøkbakken er en lastebil med henger fylt med pukk som kommer ryggende rundt svingen.

Ingen er ute og følger med på hva som skjer foran eller bak bilen. Først når lastebilen når byggeplassen, kommer en mann gående og dirigerer den inn på området.

LES OGSÅ: Barn går som prosjektiler gjennom frontruta

Ansvarsløst

Beboer Ulf Gürgens påpeker at barn ikke har det samme forholdet til trafikk som voksne – selv om foreldrene maner til forsiktighet.

– Når veien er så bratt som den er fra toppen, vil flere barn ha fart rundt svingen, uansett formaninger om være forsiktig, sier Gürgens.

I likhet med mange andre er han forundret over at alt fra lastebiler til store gravemaskiner med belter fritt kan bruke veien uten noen form for sikring.

Gürgens forteller at metallbeltene har gravet opp asfalten flere steder og asfalten er ødelagt flere steder etter all tungtrafikken.

– Jeg synes også det er ansvarsløst at ingen vakter er ute i veien og holder nysgjerrige unna eller stopper biler når det er sprenging på byggeplassen. Stein kan komme på avveie. Som tidligere FN-offiser vet jeg en del om hva som kan skje under sprenging, sier Gürgens.

DittOslo har gjentatte ganger tatt kontakt med ansvarlig for for grunnarbeidene i Gjøkbakken, Spakmo AS, både på telefon og tekstmelding, men det har ikke lykkes å få en kommentar til saken.

Heller ikke Bymiljøetaten i Oslo kommune har besvart våre henvendelser.

LES OGSÅ:

Risikerer å få skoleveien ødelagt

Foreldre utgjør den største trusselen mot trygge skoleveier

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere