*Nettavisen* Nyheter.

Helt korka om Nye Renna i BU

Slettes ikke bråk på Renna kro, mener Sinsen-beboer, Sigbjørn Andersen.

Etter noen runder med ytterst forvirrende saksbehandling avslo bydelsutvalget på Grünerløkka i siste møte en søknad om utvidet skjenketid for restaurant Rendevouz i Trondheimsveien på Sinsen.

«Jeg vil sterkt fraråde å ha lenger åpent på Renna. Det er mye bråk der», sa representanten Henny-Wanda Paulsen ifølge referatet i Østkantavisa.

Jeg sperret opp øynene og måtte lese en gang til. Mye bråk? På Renna?

Vel, representanten Paulsen har naturligvis rett hvis hun tenker på trafikkstøy.

Den plager alle som bor langs Trondheimsveien.

Men skal hun ha oppfattet annen type bråk under sine eventuelle besøk der, vil jeg formode at hun må lide sterkt av langt framskreden tinnitius. Denne øresykdommen kan være plagsom.

Som Sinsen-boer i 25 år har det hendt at jeg har frekventert Renna, selv om jeg neppe kan skryte på meg å være stamgjest. Her finner du i våre dager hyggelig betjening, utadvendte gjester, avslappet stemning, byens beste øl (Frydenlund på fat, sjelden vare) og kanskje byens peneste restauranthage. Denne frodige, grønne oasen er verd en visitt i seg selv. Representantene i bydelsutvalget bør absolutt stikke innom, alle sammen. Men kanskje ikke like før et BU-møte. Da kan saksbehandlingen bli enda mer forvirrende.

I utsagnet fra BU-representanten Paulsen aner jeg for ørig en smule nedlatende undertone overfor Sinsenbyen, som med sitt innbyggertall faktisk er på størrelse med en liten norsk kommune.

Bydelen har i årevis havnet i bakevja enten den har vært som en slags koloni under Bydel Helsfyr, eller som nå, under Bydel Grünerløkka.

Lite skjer i offentlig regi. Av kommunale instanser vies vi størst oppmerksomhet av Trafikketatens betjenter, de vet at på Sinsen kan det hentes flust med penger til kommunekassa. Her oppe er Lapp-Lisa i sannhet nattens dronning.

Men på dagtid er det ikke mye å glede seg over. Ikke er her ballbinge, ikke er her offenlig lekeplass. Den eneste fotball- og skøytebanen som fantes ble overlatt til en dekadent tennisklubb fra de vestlige forsteder. Trøsten får være at Sinsenparken heldigvis ble reddet fra nedbygging i tolvte time.

På Løkka anlegger nåtidas koloniherrer nye idrettsanlegg og parker, oppruster de gamle og det er flust med nylagt kantstein både her og der.

Vi som bor her oppe i høyden er ikke engang verdt en utvidet skjenkebevilling.

Men selv om Sinsen-beboerne er innhyllet i det kommunale glemselens slør, kan vi ihvertfall fall trøste oss med at livet her er relativt stille og rolig.

Og når representanten Paulsen snakker om bråk, skal jeg på ingen måte insinuere at det skyldes at hun har snust på korka før BU-møtet.

Men jeg står sterkt på utsagnet er helt korka.

Sigbjørn Andersen
Sinsen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.