*Nettavisen* Nyheter.

Helt latterlig!

STÅR OPP FOR GOD HUMOR: Komikerne Jonna Støme (32) og Cecilie Steinmann Neess (23) har her fått beskjed om å blåse seg litt opp foran sin første sceneopptreden under årets Stand Up Festival. De så veldig tøffe ut i noen sekunder, så kom gliset. Foto: FOTO: LARS WEIMOTH

Begge var de klassens klovn på skolen. Nå står de på scenen under Stand Up Festivalen i Oslo.

Klikk på bildet for å forstørre.

fersk humorstjerne: Konfransier Terje Sporsem introduserte Cecilie med ordene: ”Jenta som har gjort kometkarriere”.

OSLO: Cecilie Steinmann Neess (23) fra Hauketo er den nye kometen i Stand Up universet her på bjerget. Jonna Støme (32) fra Røa har holdt på en stund, men begge kom de med ferske, muntre tekster og høy energi til festivalstart på Latter, Aker Brygge. Og begge har de pyntet seg litt og “tatt luggen” for anledningen.

Komikere på heltid

Cecilie bemerker nemlig at Jonna har klipt seg. Ganske mye også.

– Hele den vakre høysåten av et afrohår er jo borte. Det kaller jeg å ta sommerklippen, fleiper Cecilie, som må innrømme at hun har kortet ned luggen litt selv også.

– Ja, jeg må jo se publikum, forklarer hun.

De er morsomme, og de lever av det. Sammen med 68 andre komikere utgjør de en stor, proff humorgjeng som fram til mandag skal servere hylende perler og lattermilde skråblikk fra scenekanten på Latter, Josefines på Majorstua og Saras Telt i Spikersuppa.

Oslo, mitt Oslo

Cecilie bor i Gamlebyen, Jonna på Alexander Kiellands plass. De reiser rundt i hele landet på humoroppdrag, men har selvfølgelig et nært og godt forhold til hjembyen Oslo.

– Oslo er jo den eneste byen i Norge. Alle andre steder, sånn som Bergen og Trondheim, er tettsteder. Alle er jo på hils der, men sånn er det ikke her i tigerstaden, sier Jonna smilende kjekt.

Matfatet for en sulten komiker er i hvert fall stort her i Oslo.

– Det er lett å lage tekster fra Oslo. Her er det mye å ta av, sier Jonna, og myser bort på en kul, høyrøstet vestlending som ruller forbi på skateboard, ikledd relativt trang, knallgul shorts og grønn singlet.

– Akkurat!, Der har du en fin en, samtykker Cecilie blidt.

Klikker

– Hva er litt teit med Oslo, da?

– Oslo er ganske klikkete, og på Grünerløkka er visstnok Stand Up rimelig småharry nå. Antakelig mener ikke alle det, men det er sånn “elske eller hategreie”. Det virker litt slitsomt.

– Vi er folkelige vi, veit du, Jonna. Folkelig er bra, gliser Cecilie og dulter borti komikerkollegaen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.