RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helt ordinært fra Android


Samsung Galaxy W er ingen utpreget tjukkas.
Samsung Galaxy W er ingen utpreget tjukkas. Foto: Foto: Amobil.no
Samsung Galaxy W: Den er billig og funksjonell, men mangler samtidig det lille ekstra.

Har du en formening om hva slags telefon du vil ha, er sannsynligheten stor for at du vil ha en skjerm du kan trykke på. iPhone er kanskje for dyr, konform eller ikke å oppdrive på lager.

Les også: Tøft design og super skjerm

Les også: Nyhetene i Windows Phone 8

Les også: Apple går forbi LG


Android står igjen

Da er det i all hovedsak en Android-telefon som er alternativet. Samsung Galaxy W, eller Wonder, er en slik telefon. Her har du en forholdsvis stor berøringsfølsom skjerm som presenterer Googles Android-menyer.

Her finner du lite nytt og ukjent. Dette operativsystemet finnes på en drøss av telefoner fra mange produsenter. Selv om det er gjort tilpasninger i menyene, er det meste felles. Og i de aller fleste tilfeller er dette en god ting.

Menyene er enkle å bruke og har mye av den funksjonaliteten du trenger. Er det noe du savner, er sjansen stor for at du kan laste den ned fra programvarebutikken til Android, Android Market, direkte på telefonen.

Mobil

FULLUTSTYRT: Dette er deler av hovedmenyen.
 

Wonder-Wiz

Samsung har lagt inn sitt TouchWiz-grensesnitt for å sette sitt særpreg på menyene til Galaxy W. Dette fungerer stort sett bra, selv om det er noen programmer vi ikke blir helt kloke på. Varslingsfunksjonen for ny e-post er også noe vi gjerne hadde sett forbedret. Samsung Galaxy W er litt for ivrig på å fortelle oss at vi har ny e-post.

Mobil

NØKKEL: Wonder kan låses opp på forskjellige måter.
 

Alt dette foregår på en 3,7 tommers skjerm. Ingen monsterskjerm på noen måte, men større skjerm enn det du for eksempel finner på iPhone. Skjermen gjenspeiler prisen og ligger midt på treet. En fordel er at skjermen fungerer forholdsvis bra også utendørs i sollys.

Utseendet, derimot, er traust. Samsung Galaxy W er sort uten noe fiksfakseri og kan ikke beskyldes for å være spesielt spenstig. Den er funksjonell, og både fysiske og virtuelle taster fungerer bra. Det eneste vi savner en dedikert kameraknapp.
 

Trekker ut i tid

Dessverre er Samsung Galaxy W til tider også ganske treg. Spesielt synes vi startskjermen er til tider irriterende treg, men også enkelte programmer tar det litt tid å snurre i gang. Brukeropplevelsen er viktig, og dette er nok det største ankepunktet vi har mot Samsung Galaxy W.

Et annet ankepunkt er at vi synes lyden under samtale er for svak og uklar. Heldigvis for Samsung Galaxy W er ikke disse minuspunktene så fremtredende at de ekskluderer Wonder som et potensielt mobilvalg.

Samsung Galaxy W synkroniserer som andre nyere Android-telefoner mot Exchange, Gmail er tett, kanskje i overkant tett, vevd inn i menyene, og du har en kontorpakke som lar deg åpne de mest vanlige kontorformatene.

Wonder spiller av de fleste videoformater og den musikken du måtte ønske, enten fra internminnet på 4 GB, fra et minnekort du har kjøpt til ekstra, eller fra den innebygde FM-radioen.
 

Konklusjon

Samsung Galaxy W er en helt godt utstyrt, men likevel nokså ordinær Android-telefon. Den har ingen feil som er så alvorlige at du ikke bør kjøpe den, men den mangler dessverre også det lille ekstra som gjør at du absolutt bør kjøpe den. Wonder er altså en telefon som vil fungere godt for mange, men gledesropene vil nok utebli.

Hvis pris er viktigst, finner du flere billigere Android-telefoner her. Blant annet har Samsung en modell kalt Galaxy Y, som koster det halve av en W.

Rundt 2000 kroner er en pris mange kan tenke seg å bruke på en ny telefon, og her er det også en drøss telefoner å velge mellom. For eksempel er den ganske fete Sony Ericsson Xperia Arc S et godt alternativ til et par hundrelapper ekstra.

Sony Ericsson har for øvrig en hel serie med gode Android-telefoner i denne prisklassen. Mer ukjent er for eksempel Motorola Defy+. Denne er et par hundrelapper billigere enn Wonder, men tåler mer og har topp dekning.

Les hele denne testen på Amobil.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere