Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helt på trynet!

Nestleder i Bastionen, Tjøstel Lindøe, er i harnisk over at noen tippeligaklubber legger supporterforum innunder egne nettsider for å få flere treff og dermed store pengesummer til klubben. Arkivfoto
Nestleder i Bastionen, Tjøstel Lindøe, er i harnisk over at noen tippeligaklubber legger supporterforum innunder egne nettsider for å få flere treff og dermed store pengesummer til klubben. Arkivfoto
Reglene for tildeling av midler fra den digitale mediepotten er helt på trynet, uttaler Tjøstel Lindøe, Bastionens talsmann.

OSLO VEST: Norsk Toppfotball belønner eliteserieklubbene i fotball etter hvor mange treff de får på sine offisielle nettsider. Noen av klubbene, som for eksempel Vålerenga og Fredrikstad, styrer nå nettrafikken til sine supportersider gjennom klubbens egne nettsider, noe som gir veldig mye mer treff, og dermed penger.

I denne ukens Lyns Corner reagerer Lyns informasjonssjef Joachim W. Andersen sterkt på dette, og det samme gjør de altså i Bastionen.

Kampen om klikkene

Må endres!

Norsk Toppfotball øser ut med penger i belønning til de fotballklubbene som klarer å frarøve sine supporterklubber en av de mest åpenbare rettigheter vi har: Å stå fritt til å kunne rose og kritisere vår respektive fotballklubb for de avgjørelsene som de tar. Dette er helt på bærtur. Reglene må endres umiddelbart! skriver Tjøstel Lindøe på vegne av styret i Bastionen på Bastionen.no.

Styret i Bastionen har nå bedt Norsk Supporterallianse (NSA) ta opp saken med NTF slik at reglene umiddelbart endres.

Vi mener dagens praktisering av reglene favoriserer fotballklubber hvor de respektive supporterklubber i realiteten frasier seg redaksjonelt ansvar over egne sider, og overgir dette ansvaret til "moderklubben", skriver Lindøe.

Overgir ikke rettighetene

Rent prinsipielt kan ikke vi i Bastionen gå med på å overgi slike rettigheter til eksempelvis Lyn, da vi også i fremtiden ønsker å stå fritt til å kunne kritisere fotballklubben vi holder med, også på våre nettsider. Vi vil selvsagt beholde det redaksjonelle ansvaret for nettstedet vårt selv, men det resulterer dessverre i at Lyn går glipp av konkrete økonomiske bidrag som vi ser andre klubber nyter glede av, sier han.

Store penger

I følge Nettavisen er det cirka 30 millioner kroner som skal deles ut til alle tippeliga- og adeccoligaklubbene, der 20 prosent av disse fordeles jevnt mellom klubbene med web-TV-satsing og storskjerm på stadion.

De resterende 80 prosentene skal fordeles etter aktiviteten på klubbenes hjemmesider, etter både unike brukere (som teller 60 prosent) og totale treff på sidene (som teller 40 prosent).

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!