RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helt rått på Vinderen


Snart sesong: Pinoe og Jonathan Romano starter snart uteservering på Vinderen. Foto: Elisabeth C. Wang
Snart sesong: Pinoe og Jonathan Romano starter snart uteservering på Vinderen. Foto: Elisabeth C. Wang
I gamle Café Spesials lokaler på Vinderen er det nå sushi som gjelder. Under navnet Jonoe ønsker Jonathan Romano og Pinoe å gi gjestene en unik matopplevelse.

VINDEREN: Vi tok over i august, etter at en fugl hadde kvitret oss i øret at lokalene muligens var aktuelle, sier Romano.

Lyst og trivelig

I lokalene visste de med en gang at de ønsket å gjøre alt selv. Jonoe skulle bli et trivelig sted med sjel og personlig preg og ikke kaldt og minimalistisk.

Gjestene skal trives her og kunne nyte maten fullt ut. Lokalene pusser vi opp litt etter litt og om ikke lenge blir det nye bord og stoler her. Likevel ønsker vi å beholde mye av det som alltid har vært her, sier Romano.

Menyen består av et bredt utvalg av sushi, enkle biter eller sammasatte menyer. Men på Jonoe kan man også nyte salater, omeletter eller entrecote. Selv om Romano selv mener de går glipp av noe helt unikt.

Jeg mener jo at man i hvert fall bør tørre å prøve en gang. Og da aller heslt satse på en fullspekket sushi-opplevelse som Bonzai-menyene gir. Deretter er det selvfølgelig opp til hver enkelt gane, smiler han.

Varmt og kaldt

En time etter restauranten åpnet er det allerede godt med gjester inne i lokalet. En jentegjeng titter nysgjerrrig på menyen mens de bestemmer seg for å starte måltidet med en kopp kaffe.

Selv er jeg en av gründerne bak Alex Sushi og lærte der at gjestene ofte ønsker varm mat i tillegg til det kalde. Det har vi begge hatt i tankene denne gangen. Japanerne starter jo gjerne med noe varmt, som tempura før de går over til rå varianter som foreksempel sashimi. Det er litt omvent av hva vi er vant med, sier Romano.

Godt vennskap

På kjøkkenet er Pinoe allerede godt i gang med forberedelsene av gjestenes lunsjvalg. Romano og Pinoe startet opp sammen på House of Sushi på Frogner og understreker begge fordelen av et godt vennskap.

Da vi fant ut at vi begge ønsket å satse på denne restauranten hadde vi allerede veid både fordeler og ulemper. Likevel visste vi begge at det helt klart var et behov for et slikt sted her på Vinderen, da flere av gjestene våre ved blant annet House of Sushi kom herfra. Og stamgjester har vi allerede flere av, noe vi er svært takknemlige for, sier Romano.

Pangstart

Etter kun tre ukers drift scoret Jonoe svært høyt i Dagens Næringsliv og rett før påske fikk de treningskast fem av VG. Det synes de begge er stas.

Klart det er flott å starte på den måten. At gjestene er fornøyde er selvfølgelig det viktigste og det vi alltid fokuserer på, avslutter Romano.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere