Aina.Moberg@dittoslo.no"/> Aina.Moberg@dittoslo.no"/>

*Nettavisen* Nyheter.

Helt sjef på New Zealand

FRISTENDE: Eksotiske steder som Fiji og Cook Island er fristende utfluktsmål for nordstrandgutten Mats Aasgaard og de andre studentene på New Zealand. Foto: Foto: ANSA

Mats Aasgaard er sjef for de 190 norske studentene på New Zealand og drømmer om å jobbe med fotball.

Klikk på bildet for å forstørre.

KOSER SEG: Mats Aasgaard synes det er herlig å gå i shorts på New Zealand fra september til midt i mai. Foto: Foto: Ansa

NORDSTRAND/AUCKLAND: 25-åringen fra Nordstrand studerer til en bachelorgrad i Sport and Recreation ved Auckland University of Technology.

Del på Facebook

Som nyvalgt lokal studentleder for ANSA (Studentsamskipnaden for norske studenter i utlandet), har han i tillegg nok å henge fingrene i.

– Jeg håper vervet gir meg verdifull leder- og organisasjonserfaring. Jeg gleder meg til å arrangere både 17. mai og turer til steder vi kan surfe, rafte, gå fjellturer, stå på ski og sykle, sier han i et intervju med ANSA.

Shortsvær

Aasgaard var lei kulda i Norge, og ville til et varmere sted. Ønsket om å bli kjent med en helt ny kultur, og oppleve noe annet enn Norge, var tungveiende grunner til at han valgte å studere på New Zealand.

– Her kan vi gå i shorts fra midten av september til mai, så jeg er meget fornøyd med valget, sier han.

Lærer mer enn i Norge

– Men først og fremst visste jeg at universitet i Auckland har veldig gode utdannelser innen idrettsfelt, og foreløpig har studiet vært over all forventning, forteller Mats.

– Det er en utfordring å skrive engelsk og være hundre prosent konsentrert gjennom hele semesteret. Her er det ikke avsluttende eksamen som teller hundre prosent, men flere eksamener fordelt på hele semesteret. Noen fag har gruppeoppgaver i tillegg, sier han.

– Faglærerne er dyktige og hjelpsomme. Måten fagene er satt sammen, i form av evalueringer og forelesninger, gjør at jeg lærer mer her enn i Norge, legger han til.

Fysisk fotballtrener

Hva Mats skal bruke studiene i New Zealand til, er han ikke hundre prosent sikkert på. Noen drømmejobb har han foreløpig ikke sett seg ut.

– Jeg er lidenskapelig opptatt av idrett og trening. Dersom jeg ender opp som fysisk trener for et fotballag, så hadde det vært ganske så bra, sier han, og avslutter med et tips til ungdom som vil studere på New Zealand:

– Vær i landet mer enn et semester! New Zealand er et unikt land man må ha tid til å oppleve og bli kjent med.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.