*Nettavisen* Nyheter.

Helten viste seg fram på hjemmebane

Alpinlegenden Kjetil André Aamodt bodde på Holmlia fra han var 10 år til han var 20. Sist søndag vendte han tilbake på gamle trakter.

HOLMLIA: I forbindelse med helgens "Vær Stolt"-konsert ble det arrangert en oppvisningskamp på Holmlia kunstgressbane. Et sammensatt lag fra bydel Søndre Nordstrand tok imot et kjendislag, med Kjetil André Aamodt i spissen. OL- og VM-vinneren stilte humørfylt opp til dyst, men ifølge seg selv var han milevis unna toppformen. Han forteller til Nordstrands Blad etter kampen at han ikke har trent én eneste gang siden han la skiene på hylla i vinter.

Formen er horribel. Jeg fikk ikke til noen ting, men det var moro, ler han.

Trente hardt

Jeg kjente deg ikke igjen utpå der. Du virket svært tung i dag, Kjetil?

He-he, det stemmer. Jeg startet i mål, men etter en halv omgang fikk jeg lyst til å prøve meg litt som back. Det burde jeg vel egentlig aldri ha gjort. På grunn av skaden i det ene kneet klarte jeg nesten ikke å løpe. I tillegg tråkket jeg over midt i andre omgang, svarer han.

Kjetil André Aamodt står bokført med fire OL-gull og fem VM-gull. Han har kjørt inn 20 mesterskapsmedaljer tilsammen, noe som gjør han til tidenes alpinist. Og mye av det solide treningsgrunnlaget ble lagt i de bratte bakkene på Holmlia i tenårene. Kjetil peker opp mot åskammen.

Det var jo her jeg holdt på dagen lang. Folk i nærmiljøet trodde jeg var gæren. Jeg trente også i hallen, forteller han.

Sol og ball

I tillegg til å børste støv av balltalentet på søndag, delte Aamodt ut et stipend etter kampen til en i nærmiljøet som hadde utmerket seg det siste året.

Det har vært et fint arrangement. Å trille litt ball i sola og deretter dele ut en pris gjør ikke meg noe. Jeg har også truffet noen gamle kjenninger, oppsummerer Kjetil André Aamodt.

SV-politiker og stortingsrepresentant Heikki Holmås var også en av dem som hygget seg under helgens arrangement. Men i motsetning til Aamodt briljerte han i forsvar.

Det fungerte til tider bra, men jeg har mer å gå på. Dette var faktisk den første skikkelige kampen jeg har spilt i år, sier han med glimt i øyet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.