*Nettavisen* Nyheter.

Heltene fra Hue

Backpackerne hadde det hyggelig i Hue. Fra venstre: Thomas Fjeldstad, Phuong, Chung og Jon André Sæther. (Foto: Anders Halvorsen)

Nordstrands Blad-journalist Anders Halvorsen er på langtur. Sammen med to kamerater skal 25-åringen besøke Asia, Sør- og Nord-Amerika. I keiserbyen Hue i Vietnam traff backpackerne to helt spesielle personer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Prosjktet Football For All In Vietnam er viktig for mange barn og unge i Hue. Her møter gutta fra Oslo noen lokale spillere utenfor byens største arena. (Foto: Phuong)

HUE: Møtet med Phuong og Chung var planlagt, og for oss var dette et høydepunkt. Duoen fra den gamle keiserbyen Hue er for øvrig gode venner av Jon Andrés familie, og de to møtte oss etter at vi ankom byen med nattog fra Nha Trang.

I Hue ble vi i tre dager, og dagene var spekket med program. Helt herlig, for vi trengte en opptur etter regneværet på kysten.

Nå skulle vi endelig få muligheten til å bli kjent med vietnamesere og deres hverdag på skikkelig vis. I tillegg var vi så heldig å få et innblikk i prosjektet til Norges Fotballforbund, Football For All In Vietnam, som Phuong og Chung jobber for.

Samhold og fellesskap

Våre vietnamesiske venner jobber lidenskapelig med det storslåtte prosjektet, som gir tusenvis av barn et håp om et meningfylt og godt liv i det fremadstormende landet. I Vietnam bor det i dag 85 millioner mennesker.

Football For All In Vietnam handler ikke bare om fotball, men også om opplysningsarbeid, samhold og fellesskap. Vi ble blant annet vist rundt i bydeler der fotballbaner og binger har blitt bygd - og for oss var det ikke vanskelig å se viktigheten med prosjketet.

Etter en lang dag med sightseeing og foredrag møtte vi det lokale guttelaget og vi slo av en liten prat med dem. Gutta fortalte at de drømte om proffspill i Europa.

Nydelig mat

For Phuong og Chung holdt det ikke bare med å vise og fortelle om prosjektet når de hadde besøk fra Norge. Kvelden før avreise inviterte humorsprederne oss med på en helaften med lokal mat og drikke.

Og så langt har det vært den klart beste matopplevelsen på turen. Den lokale restauranten var fylt til randen og stemningen var skyhøy. En utrolig opplevelse. Legendarisk!

Vi fikk også sett keisertemplene i Hue, men det er hverdagsheltene Phuong og Chung, den lokale restauranten og prosjektet Football For All In Vietnam vi kommer til å huske for alltid.

Tilbake til start

Etter tre innholdsrike dager i Hue gjorde vi en helomvendig. Planen var å dra opp til hovedstaden Hanoi, men vi var lei drittværet. I Hanoi var det spådd 10 grader, tåke og regn. Det passet oss rett og slett ikke.

Med Thomas som pådriver booket vi om billettene fra Hanoi, og dro fire dager tidligere tilbake til Bangkok. Vi tok en håpløs nattbuss fra Hue til flyplassen.

Den natten drømte jeg om 35 grader, sol og badedebasseng på taket i Bangkok.

Følg Anders, Thomas og Jon André på tur på noblad.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.