*Nettavisen* Nyheter.

Heltene i snøføyka

Det er den tiden på året igjen. Den tiden da du trodde du ikke ville se en snøfille dale ned fra himmelen. I hvert fall ikke på denne siden av sommeren. Det har knapt snødd siden tidlig desember. Men denne uken vrengte Moder Natur snølommene og beriket hovedstaden og Østlandet med enorme mengder snø. Søndag og mandag sto Oslo-borgerne i kø, bannet og tørket støv av spaden de trodde det ikke ville bli bruk for.

Samtidig gned bilbergerne seg i hendene. En heller laber desember ble bøtet på med fortvilte meldinger fra frustrerte folk med bilene godt plantet i en grøft. Andre kom for sent på jobb på grunn av trikken eller bussen som måtte ta timeout på grunn av snømassene.

Kanskje ga du blaffen i advarslene om å la bilen stå hjemme. Og kanskje steg blodtrykket et par hakk på grunn av veistubben din ikke var brøytet da du skulle på jobb. Vi i avisbransjen vet at dette er tider for irritasjon og sinne. Lokalaviser over hele landet blir nedringt av lesere som klager sin nød over manglende brøyting. Og i hovedstaden med sine mange trange gater og kroker, merker nok best.

Men før du ønsker brøytemannskapene et visst sted, så husk dette:

Ved store snøfall har samferdselsetaten om lag 220 brøytebiler til disposisjon. Sjåførene av disse bilene har om lag 1240 kilometer med kommunal vei som skal ryddes for snø. Da må det prioriteres strengt. De mest trafikerte veiene og de med viktige kollektivruter ryddes først for å være klare til morgenrushet. Deretter starter jobben med de mindre veiene. Da har de vært på veien i mange timer allerede. Og har enda mange timer igjen. Fortsetter snøværet, blir det heller smått med pauser for brøytemannskapene.

De er på veien for din skyld, og gjør så godt de kan for at du skal komme trygt frem.

La oss alle sende en god tanke til våre helter ute i snøføyka.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.