RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hem vil ha revansje


Tore Hem (til venstre) forberedte seg godt til veteran-VM i bryting. Det holdt nesten til sølv, men nå vil han revansjere seg neste år. Her sammen med mangeårig brytekamerat Ronny Sigde.
Tore Hem (til venstre) forberedte seg godt til veteran-VM i bryting. Det holdt nesten til sølv, men nå vil han revansjere seg neste år. Her sammen med mangeårig brytekamerat Ronny Sigde. Foto: Foto: Christian Clausen, ØB
Brytekongen Tore «Toto» Hem (69) tok VM-sølv under veteran-VM i bryting søndag. Nå går han for gull - i neste års mesterskap.

OSLO / SKI (oblad.no): Etter at den tyngste skuffelsen har lagt seg, er Tore Hem kampklar igjen:

– Neste år skal jeg ta tyskeren! sier bryteren fra Grünerløkka, via sønnen Christian på telefon fra Beograd.

Opprinnelig er 70 år aldersgrensen for deltagelse i veteran-VM. Tore Hem og sønnen Christian har funnet ut at det likevel er mulig for «Toto» å stille igjen neste år. På egen risiko.

– Da senior fikk høre det, var han ikke sen med å bestemme seg. Nå blir det å fortsette hardkjøret frem til neste år. Jeg tror han tyskeren er «ferdig», understreker sønnen Christian og knegger.

Sønnen blir med neste år

Denne gangen har han vært støttespiller for faren, og en slags presseansvarlig. Neste år kan det fort stå en Hem til på deltagerlista.

– Mye tyder på at det blir to blad Hem i neste års senior-VM, ja, både senior og junior. Jeg stiller opp jeg også. Det kan jo bli riktig så spennende, mener Christian.

Ytterligere knegging forteller at selv om skuffelsen over gårsdagens finaletap fortsatt sitter i, er Hem-kontingenten ved godt mot.

Les om Tore Hem her: Drar til veteran-VM før han blir for gammel

Herjet innledningsvis

Mesterskapet startet lovende for Tore Hem. Han knuste både Daniel Colin (Frankrike) og Stasys Saduikis fra Litauen innledningsvis. Ifølge Christian Hem var faren brytemessig best i finalen også, men samtidig overivrig ved et par anledninger. Det ble avgjørende.

– Artur Memmet holdt på å få sin tredje passivitet, men klarte å unngå det. Senior styrte hele kampen, men gjorde to taktiske feil. Dette utnyttet tyskeren, og vant på det, forteller Christian.

Nå skal det sies at Artur Memmet (67) med årets seier har ti seirer på rad i veteran-VM, så han er ingen mygg.

Bryting er fortsatt en betydningsfull idrett i den østlige delen av Europa. Hem-gjengen ble eskortert til og fra arenaen i egne biler. 50 nasjoner deltok i.

– Det er virkelig artig å se hvor stort bryting fortsatt er her borte. Vi har storkost oss. Jeg er mektig imponert over den treningsmengden senior har lagt ned. Det har bare vært helt rått! skryter Hem junior.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere