RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Heming-Astrid åpnet løype


Finansbyråd Kristin Vinje og FIS-representant Vegard Ulvang assisterte Astrid Uhrenholdt-Jacobsen da hun klippet over den røde snoren.
Finansbyråd Kristin Vinje og FIS-representant Vegard Ulvang assisterte Astrid Uhrenholdt-Jacobsen da hun klippet over den røde snoren.
Snart er det din tur!

HOLMENKOLLEN: Har du savnet å gå på ski i Kollen-løypene? I vinter kan du prøve deg i de nye VM-løypene. Deler av løypene åpnes nå for publikum.

Fra Frognerseteren og ned til Midstubakken kan du nå inspisere løypen som er åpen for offentligheten. Her skal harde slag kjempes i sporet under ski-VM 2011. Onsdag fikk Hemings Astrid Uhrenholdt Jacobsen æren av åpne løypen. En løype som du kan smake på VM-opplevelsen i når snøen legger seg. Det har vært en del frustrasjon over at offentligheten har vært stengt fra sitt kjære Holmenkollen. Finansbyråd Kristin Vinje som tok turen opp for å se på løypen, synes det er viktig at folk får slippe til.

– Store deler av området har vært stengt. Det er viktig å åpne det for allmennheten igjen. Og løypene leveres ferdige én måned før tiden. Og det er også veldig positivt, sier Vinje.

Men både hun og Skiforeningen presiserer at Holmenkollen vil være en byggeplass frem til VM 2011. Under prøve-VM i midten av mars neste år, vil selvfølgelig løypene være stengt for publikum.

– Bra for bredden

Astrid Uhrenholdt Jacobsen nærmest vokste opp i løypene rundt Kollen. Hun og de andre løperne er ikke så veldig glad i at de må gå mange runder i VM-løypa. Men som tidligere trener for barnegrupper i Heming, er hun glad for at en del av løypene gjenåpnes for de unge skiløperne. Og de har blant annet Heming en hel drøss av.

– Mange yngre har savnet å trene her. Kollen vil være, og er viktig for breddeidretten. Og for de forskjellige barnegruppene er løypene perfekte, sier Uhrenholdt-Jacobsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere