*Nettavisen* Nyheter.

Heming-talenter fikk 50.000 kroner

Langrennstalentet Mathias Borgnes sammen med Therese Johaug og Marius Rosenberg Amundsen i Statoil. Foto: Alle foto: Ole Jørgen Bratland

Mathias Borgnes, Linn Eriksen og Marius Mæhle fra Heming IL fikk 50.000 kroner hver i stipend fra Team Morgendagens Helter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Heming ILs Mathias Borgnes ga alt på økta til landslagsløper Eldar Rønning.

Klikk på bildet for å forstørre.

Langrenns-talentet Linn Eriksen fra Heming IL og resten av utøverne i Team Morgendagens Helter fikk 50 000 kroner hver i stipend etter den siste samlingen i Trondheim i forrige uke.

Klikk på bildet for å forstørre.

Linn Eriksen i aksjon på den siste samlingen med Team Morgendagens Helter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Freestylekjører Marius Heje Mæhle sammen med mentor Sigrid Rykhus og Marius Rosenberg Amundsen i Statoil.

Klikk på bildet for å forstørre.

Marius Heje Mæhle ga alt under forrige ukes samling med Team Morgendagens Helter.

TRONDHEIM/OSLO: 21 av landets aller største skitalenter var i forrige uke på årets siste fellessamling for Team Morgendagens Helter.

Del på Facebook

Samlingen bød på store treningsmengder, foredrag med Bente Skari og robotbygging på Newtonrommet.

Skitalentene fikk også utdelt et stipend på 50.000 kroner, som skal hjelpe både dem og deres respektive klubber til videre satsning.

Tett samarbeid

Selv om forrige ukes samling var den siste, skal talentene fortsatt ha et tett samarbeid med mentorene gjennom sesongen.

I tillegg til jevnlig kontakt på telefon og mail, skal det også holdes spesifikke samlinger. Med eliteutøvere som Therese Johaug, Eldar Rønning, Sigrid Rykhus, Tom Hilde, Lars Elton Myhre og Lotte Smiseth Sejersted i ryggen, er målet at talentene skal få et sportslig løft.

– Talentene har allerede vist sitt potensial, og vi håper Team Morgendagens Helter vil hjelpe dem til å ta steget opp et nivå, slik flere utøvere gjorde i fjor, sier Marius Rosenberg Amundsen, sponsoransvarlig for Statoil og Morgendagens Helter.

– Vi jobber kontinuerlig med å utvikle talenter innen utdanning, kultur og idrett, og tror mentorordningen er spesielt viktig for å lykkes, fortsetter Rosenberg Amundsen.

Syretrening med Rønning

Det ble blodsmak i munnen og syre i beina da Eldar Rønning beordret talentene utpå intervalltrening i en av Granåsens myrer under den siste økta.

Selv om mange av ungdommene etter hvert gikk tomme for krefter under den tunge økta, ser Rønning stort potensial i gruppa.

– Her var det tæl og innsats, disse talentene kommer til å være med prege skisporten fremover, sier mentor Eldar Rønning.

Trening for hodet

I tillegg til harde fysiske økter med Eldar Rønning, Vebjørn Rodal og Sigrid Rykhus, fikk Team Morgendagens Helter også trent de små grå.

Torsdag var talentene invitert til Newtonrommet for å bygge roboter av Lego.

Det ble også tid til foredrag, der blant andre Bente Skari og toppidrettsakademikerne i Team NTNU sto for det faglige innholdet.

– For å nå toppen er det viktig å også stimulere hjernen, og jeg tror opplegget her gir talentene motivasjon og inspirasjon til å levere gode prestasjoner når sesongen setter i gang, sier mentor Therese Johaug.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.